Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nden geçen kısmının her an kırılabileceğini belirten uzmanlar, olası depremin 7.2 ile 7.6 arasında şiddette olacağını dile getiriyor. Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul'da yaşanacak yıkımı resmetti. İşte, yapay zekaya göre İstanbul depremi görüntüleri...
Kahramanmaraş merkezli depremler ardından uzmanların olası Marmara depremine dair uyarıları devam ediyor. Jeoloji profesörü Süleyman Dalgıç, İstanbul'un birçok noktasında dere yatakları bulunduğunu ve sıvılaşmanın en çok dere yataklarında yaşandığını belirterek Marmara Denizi kıyıları, boğaz kıyıları, Haliç kıyıları, Karadeniz kıyıları ve Fatih için uyarıda bulundu.
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; Marmara Bölgesi çarşamba günü itibarıyla yeni yağışlı bir havanın etkisi altına girecek. Sağanağın perşembe günü etkisini daha da artırması bekleniyor. Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da İstanbul Valiliği'nden geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından, Marmara Bölgesi'nin 22 Mart'tan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 bin 589 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Türkiye’de beklenen Marmara depremine ilişkin endişeler de artmış durumda. CNN International'a açıklama yapan Prof. Dr. Celal Şengör, olası bir depremde 100 bin kişinin yaşamını yitirebileceğini söyledi.
Tüm Türkiye'yi yasa boğan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan iki büyük Kahramanmaraş depremi sonrası gözler beklenen Marmara depremine çevrildi. Herkesin korkuyla beklediği deprem hakkında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 'İddia ediyorum. Türkiye ekonomik olarak bağımsızlığını kaybettiği gibi, siyasi bağımsızlığını da kaybeder.' ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Marmara Bölgesi'nde 4 yerde tehlikeli nokta olduğunu söyleyen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Akdeniz bölgesinde olası tsunamiye de dikkat çekti.
Türkiye'nin her yerinde depremler meydana gelebileceğini belirten Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 'Marmara Bölgesi'nde 4 yerde tehlikeli nokta var' ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Naci Görür, 'Olası Marmara depreminin şiddeti 9’u bulur' ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı. 'Anlaşılan bu kadar uğraşımıza rağmen bazı şeyleri anlatamamışız.' diyerek sitem eden Görür, depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeyler olduğunu söyleyerek 'İstanbul’da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur.' dedi.
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den , deprem alarmı verilen bölgeler hakkında önemli açıklamalar geldi. Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini daha önceden bilerek uyarılarda bulunan Naci Görür Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini açıkladı.
Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayın programında Kayseri ve Marmara Bölgesi'ndeki olası deprem durumlarını değerlendirirken İstanbul için uyarıda bulundu. Görür konuşmasında, İstanbul'da 40 bin binanın çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu ve böyle bir durumda 400 bin arama-kurtarma elamanına ihtiyaç duyulacağını söyledi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi hakkında korkutan bir açıklama geldi. Görür 'Marmara'da depremin 7.2 ile 7.6 arasında değişeceğini düşünüyoruz' dedi.
Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ediyor. Bu kez korkutan haber İstanbul'dan geldi. Marmara Denizi'nde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bursa açıklarındaki depreme ilişkin AFAD'dan açıklama yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli binlerce can kaybına neden olan depremlerden sonra konuşulan olası İstanbul depremi hakkında Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan önemli açıklamalar geldi. Ahmet Ercan 'Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara'da vay Türkiye'nin haline' dedi.
Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depreminde İstanbul'da hangi ilçenin ne kadar etkileneceğini açıkladı. Tüysüz, "En fazla sarsılacak olan yerler denize bakan kısımlar" dedi. İşte detaylar...
Marmara Denizi'nde Tekirdağ-Balıkesir (Bandırma) seferini yapan feribotta yangın çıktı, 30 yolcu dumandan etkilendi. Yangın mürettebat ve ekiplerin çabasıyla söndürülürken, yolculara kıyıda bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.
Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından uzun zamandır Marmara'da olması beklenen deprem tekrar gündeme geldi. Uzmanlar İstanbul ve çevresini uyarırken Jeoloji Mühendisi Dr. İshak Yılmaz İstanbul'da bazı semtler için 'Zemini balyozla kıramıyoruz o kadar sağlam bir alan' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin Deprem Gerçeği konulu panelde konuşan Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy 4 il için deprem uyarısında bulundu. Ersoy İzmir ve İstanbul çevresine dikkat çekerek 'biz bu depremden kurtulamayız' ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayın programında "Büyük İstanbul Depremi" ile ilgili açıklamalar yaptı. Görür, "Beklediğimiz İstanbul depreminde Marmara sahillerinin çoğu 9 şiddetinde etkileniyor” dedi.
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayına katılarak depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Görür açıklamalarında Marmara Bölgesi'nde beklenen depreme dikkat çekerek Bursa, Çanakkale, Balıkesir şehirlerinde deprem hazırlıklarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.
Ülkemizi sarsan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş depremleri sonrası olası Marmara depremi için uzmanlar uyarıyor. Büyük bir korkuyla bahsedilen Marmara depreminde İstanbul'un tamamına yakınının risk altında olduğu ve yıkılabileceği söyleniyor. İstanbul'da olası depreme karşı 'acil müdahale' senaryosu oluşturuldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan senaryo ilgili kuruluşlarla paylaşıldı.
Ülkemizde yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan iki büyük Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzmanlar İstanbul depremini işaret ediyor. Son olarak AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre Marmara Denizi merkezli bir deprem meydana geldi. Depremi hisseden İstanbullular panik yaşadı.
14 gün arayla Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından gözler bir yandan da İstanbul'a çevrildi. Beklenen 'Büyük Marmara Depremi' için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör 'Şiddeti 9'a çıkabilir' diyerek İstanbulluları endişelendirdi. Depremin süresiyle ilgili tahminini de açıklayan Şengör, tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 'İşin ilginç tarafı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü.' ifadelerini kullanan Ercan, Kuzey Marmara depreminin etkileyeceği en büyük alanın İstanbul olacağını belirtti.
Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, İstanbul'da olabilecek muhtemel depremlere ilişkin de tahminlerini paylaştı. Le Pichon 'Marmara’dan 7,6 üzerinde tek bir depremin olacağını düşünüyorum' dedi.
Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir canlı yayın programında korkutan açıklamayı yaptı. Görür, "Bunun depremle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu klimatolojik ve oşinografik olayların sonucudur. Denizdeki dalgaların, hava basıncının denizde yaptığı çekilmelerdir. Bu çok yaygındır. Depremle hiçbir ilgisi olduğunu sanmıyorum, endişe edecek bir durum görmüyorum" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'daki İBB Koordinasyon Merkezi'nden Halk TV'ye bağlanarak deprem bölgesi hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı. İmamoğlu, beklenen büyük Marmara depremi konusunda, yaptıkları çalıştaydan detaylar ileterek 'İstanbul riskli yapı envanterine sahip, acilen yol alınmalı' ifadelerini kullandı.
Yüksek Jeofizik Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan katıldığı bir canlı yayın programında Marmara depremi için o tarihi işaret etti. Ercan, "Sonuçta biz bu depremi yorumlamaya çalışırken ilk deprem 35 kilometre ileride 7,6’lık deprem daha oldu. Bu olağanüstü şaşırtıcı ve dehşet bir olaydı. Bu depremin büyüklüğü 5 kilometre derinde Kahramanmaraş Pazarcık’ın altında 1 megatonluk nükleer bombayı koyacaksınız ve onu patlatacaksınız" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede büyük yıkım meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 'Artçılar, büyük depremler olduktan sonra bir yıl kadar devam edebiliyor' dedi.
Türkiye, Kahramanmaraş depremi ile sarsılırken arkasından sabah 07.24'te Balıkesir'de bir deprem meydana geldi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, depremin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.