Kahramanmaraş depremi sonrasında çadır satışı yaptığı ortaya çıkan Kızılay hakkında tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a bir kez daha istifa çağrısı yaptı.
Kızılay'ın depremin ardından çadır satışı yapmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi. Temel Karamollaoğlu, 'Kızılay’a hiçbir surette ne yardım ederim ne de yardım edilmesini teşvik ederim. Kan bile vermem' dedi.
Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel Kızılay'ın AHBAP'a çadır sattığını ortaya çıkarmış ve ardından büyük tartışmalar yaşanmıştı. Murat Ağırel bugünkü köşe yazısında 'Kızılay'ın çadır satışında üçüncü perde' diyerek 'Kızılay’ın üretiyorum dediği çadır şirketinde ürettiği çadır kapasitesi yetersiz' iddiasında bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler sonucu Kızılay'ın AHBAP derneğine çadır satışıyla ilgili tartışmalar hakkında AK Parti'den ilk açıklama geldi. Partinin Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kızılay'ın bir devlet kurumu olmadığını hatırlatarak 'Satsa neden satıyor, satmasa neden satmıyor denecek.' dedi.
Kahramanmaraş merkezli binlerce yıkıma ve can kayıplarına neden olan depremler sonrası en çok konuşulan kurum Kızılay olurken Başkan Kerem Kınık hakkında da tartışmalar devam ediyor. Kızılay'ın çadır satışı gündemdeki yerini korurken Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, oğlu Muhammed Furkan'a devlet övünç madalyası verildiği ortaya çıktı.
Kızılay AHBAP'a çadır satması olayının ardından tartışmalar devam ediyor. Kızılay kanda mı satıyor? sorusu tartışma konusu olurken Devlet hastanelerinin ihaleye çıkarak Kızılay’dan kan satın aldığı ortaya çıktı. İşte olayın detayları..
CHP, Kızılay'ın çadır ve gıda satışıyla ilgili araştırma önergesinin öne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesini önerdi. Öneri AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Kızılay'ın AHBAP'a çadır satmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. AHBAP'ın çadır aldığından haberi olmadığını söyleyen Kerem Kınık, 'Bana sorsalardı nakliyesine destek olsunlar, yükleyin çadırları derdim.' ifadelerini kullandı.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken Kızılay'ın Ahbap'a çadır satışı yapmasına ilişkin, 'Kızılay bu dağıtım organizasyonunu o sivil toplum örgütüne devretti, diye düşünmek daha doğru olur.' ifadelerini kullandı.
Kızılay'ın depremde çadır satışı yaptığının ortaya çıkmasının ardından Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak 'Ticaret yapan bir kurum milletin bağışlarını toplayabilir mi?' diye sordu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP'a depremzedeler için çadır satan Türkiye Kızılay Derneği'ne tepkiler büyümeye devam ediyor. Çadır satışı yargıya taşınıyor. Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez Türkiye Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kızılay'ın deprem bölgesinde kullanılmak üzere AHBAP'a çadır sattığının ortaya çıkması üzerine Türkiye İşçi Partisi üyeleri, Kızılay Kadıköy Şubesi önüne giderek protesto düzenlemek istedi. TİP üyelerinin eylemi polis müdahalesi ile durdurulurken hazırlanan açıklama parti tarafından yazılı olarak paylaşıldı.
Kızılay'ın AHBAP ve Türk Eczacılar Birliği'ne çadırları ücret karşılığında sattığı ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık iddiaları kabul ederken yaptığı açıklamada çadırları Ahbap almasaydı dahi AFAD'a gönderileceğini söyledi.
Türkiye'yi yasa boğan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremleri sonrası birçok vatandaş evlerini kaybetti. Çadır ihtiyacının henüz giderilmemesi büyük tepki toplarken Kızılay'ın çadırları parayla sattığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Fatih Portakal Kızılay yöneticilerine tepki gösterirken bağışlanan kanların da parayla hastanelere satıldığını iddia etti.
Kızılay'ın AHBAP ve Türk Eczacılar Birliği'ne çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından tepki gösterenlerden biri de İYİ Parti lideri Merak Akşener oldu. Akşener açıklamasında, 'Türk Kızılay'ını; Paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, binbir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkûm ettiniz.' ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın, AHBAP'a bölgedeki afetzedeler için çadır satışı yaptığının öğrenilmesi ardından Türk Eczacılar Birliği'nin ihtiyaç duyduğu çadırları da tanesi 140 bin TL'den sattığı ortaya çıktı. Olayların ardından tepki gösterenlerden biri de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu oldu.
Cumhuriyet gazetesinden Murat Ağırel, bugün yayımlanan yazısında, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde AHBAP'a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını duyurmuştu. Gündemi sarsan olayla ilgili yeni gerçekler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Şimdi de TEB Başkanı Arman Üney'den açıklama geldi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonrası çadır tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in gündemi sarsan iddiasına göre Kızılay, depremin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL'lik çadır sattı. Konuyla ilgili Haluk Levent'ten açıklama geldi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra çadır tartışmaları bitmek bilmiyor. Konuyla ilgili gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in iddiasına göre Kızılay, depremin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptı.