İki büyük Kahramanmaraş depremi sonrası en çok hasar alan illerden bir tanesi de Hatay olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Kazı Başkanlığı’nın hayata geçtiğini belirterek, 'Amacımız Hatay ve Antakya’da öncelikli olarak kültür, sanat ve turizmin ön planda olduğu yeni bir hikaye oluşturmak.' dedi.
Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tarihi yapı çalışmalar tamamlandığında müze olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nin açılış tarihini de açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 5 yıldızlı otel yapabilmek için sit alanına gözünü dikti. Bakan Ersoy’un hazineden 25 bin metrekarelik alanın tahsisi için bakanlığa başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, turizmde hedefin 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak revize edildiğini duyurdu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 24.00’ten itibaren uygulanan müzik yasağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kabinenin tekrar karar alacağını bildirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müzik yasağına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.