Gamze ESKİKÖY / Dijital Gaste – İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde ESHOT çalışanlarının biriken alacakları gündemin en dikkat çeken başlıklarından biri oldu. MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, ESHOT personelinin Ocak ayından bu yana fazla mesai ücretlerini alamadığını, bu döneme ait ikramiyelerin de ödenmediğini ileri sürdü.
KİŞİ BAŞI ALACAK 250 BİN TL'YE ULAŞTI
ESHOT’ta personel yetersizliği nedeniyle çalışanların yoğun fazla mesai yaptığını belirten Altınkeser, bir çalışanın aylık fazla mesai alacağının 25 ila 35 bin TL arasında değiştiğini ifade etti.
Altınkeser, altı aylık fazla mesai ücretleri ve ödenmeyen ikramiyelerle birlikte çalışan başına oluşan alacağın 200 bin ila 250 bin TL seviyesine ulaştığını belirterek, “Çalışanlarımızın ciddi mağduriyet yaşadığını görüyoruz. Bu hak edişlerin daha fazla geciktirilmeden ödenmesi gerekiyor” dedi.

'MESAİYE KALMAYANLAR İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLİYOR" İDDİASI
Sosyal medya üzerinden çok sayıda ESHOT çalışanının kendilerine ulaştığını söyleyen Altınkeser, ödenmeyen fazla mesailer nedeniyle çalışanların ek mesai yapmak istemediğini ifade etti. Bazı çalışanların fazla mesaiye kalmayı reddettiklerinde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini öne süren Altınkeser, bu iddiaların araştırılması gerektiğini belirterek, “İnsanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyor. Bu sorun artık ertelenebilecek bir noktada değil. ESHOT çalışanlarının hak ettikleri ücretlerin bir an önce ödenmesini bekliyoruz” diye konuştu.





