DOLAR

40,1901$% 0.22

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

47,1146% 0.08

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.312,78%0,91

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

7.014,00%0,65

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.968,00%0,66

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4767304฿%1.10361

Created with Highcharts 8.2.2
a

Yeni alternatifler masada! Yurt dışı harcına zam rafa mı kalkıyor?

Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen vergi paketinde yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili çalışmaya tepkiler artınca yeni alternatifler masaya yatırıldı

Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen vergi paketinde yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkarılmasını ön gören çalışmaya tepkiler artınca yeni alternatifler masaya yatırıldı. “Şu anda 150 lira olan harç ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor” diyen hükûmet kaynakları, düzenlemenin ekim ayına kadar erteleneceğini söyledi.

Yurt dışı çıkış harıcının 150 liradan 3 bin liraya yükseltilebileceğine yönelik tartışmalar “seyahat özgürlüğü kısıtlamasını” da beraberinde getirdi. Yeni vergi paketinin en çok tartışılan konularından olan yurt dışı çıkış harcı için önce ortaya atılan meblağ 1500 idi, daha sonra GİB’den 3 bin lira önerisi geldi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda konu yeniden masaya yatırıldı. Artırmayla ilgili düzenlemenin şimdilik ertelenmesi de gündeme geldi. Masaya gelen önerilerin, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirmelerden sonra netleşeceği belirtildi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Antalya'da tatil yapan gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi Halise Küç

HIZLI YORUM YAP