Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti.
Müsabaka sırasında AK Parti'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medya hesabından maça ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
Ahmet Metin Genç, hakem kararlarıyla ilgili, "Şike hâlâ devam ediyor. Kaç kişiye karşı mücadele ettiğimizi bilemiyoruz. 20 dakika buz gibi gol iptal ve kırmızı kart. Yuh olsun ve yazıklar olsun. Her zaman en büyük Trabzonspor." ifadelerini kullandı.
Şike hâlâ devam ediyor. Kaç kişiye karşı mücadele ettiğimizi bilemiyoruz. 20 dakika buz gibi gol iptal ve kırmızı kart. Yuh olsun ve yazıklar olsun. Her zaman en büyük Trabzonspor.❤️💙
— Ahmet Metin Genç (@ahmetmgenc) September 14, 2025
Fenerbahçe YK Üyesi Hulusi Belgü: "Bu terbiyesizliktir, omurgasızlıktır"
Yaptığı bu paylaşım sonrası Genç'e Fenerbahçe camiasından sert tepkiler geldi.
Başkan Genç'e Fenerbahçe'nin dava açacağı öğrenilirken; Fenerbahçe YK Üyesi Hulusi Belgü, Genç'in paylaşımını 'arsızlık ve utanmazlık' olarak nitelendirdi.
Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hulusi Belgü, "Trabzonspor Başkanı'nın neler söylediğini bilmiyorum ama maç oynanırken Trabzon Belediye Başkanı, abuk sabuk bir paylaşım yapıp Fenerbahçe'yi şikeyle suçlamış. Bu arsızlıktır, terbiyesizliktir, utanmazlıktır, omurgasızlıktır." diyerek sert ifadeler kullandı.
Belgü, açıklamalarına şöyle devam etti:
Bunların hepsi, siyasi bir yer edinmek için, bir belediye başkanının şehrinden oy toplamak için yaptığı bir manipülasyondur. Bunu şiddetle kınıyoruz. Arkadaşlarımız gerekli işlemleri yapacak. Fenerbahçe Kulübü olarak da bu arsız adamın sonuna kadar peşinde olacağız, bu terbiyesizlikler öyle klavye başında yapılmaz, neyin ne olduğunu kendisine net bir şekilde göstereceğiz. Hepimiz farklı partileri tutuyoruz, ne olursa olsun kendi partisine zarardır bu. Aklı selim, sporda dostluğu ön plana çıkaran açıklamalar yapmaları lazım. Ama böyle garip açıklamalarla Türk futboluna zarar veriyorlar.
CHP'li Yomra Belediye Başkanı'ndan destek
Öte yandan Trabzon'un CHP'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e desteğini açıklayarak, saldırıları kınadığını belirtti.
"Ahmet Başkanımızın yanında olduğumuzu vurgulamak isterim." diyen Bıyık, şunları kaydetti:
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e yönelik dün akşamdan bu yana gerçekleştirilen saldırıları kınıyorum. Trabzonspor, bizim için sadece bir takım değil, aynı zamanda şehrimizin ortak kimliğidir. Bu doğrultuda Ahmet Başkanımızın yanında olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Trabzonspor’un hakkını savunmak adına gereken her adımı atmaya, birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e yönelik dün akşamdan bu yana gerçekleştirilen saldırıları kınıyorum. Trabzonspor, bizim için sadece bir takım değil, aynı zamanda şehrimizin ortak kimliğidir. Bu doğrultuda Ahmet Başkanımızın yanında olduğumuzu özellikle…
— Mustafa Bıyık (@mustafabiyik61) September 15, 2025
Ali Koç'tan açıklama: "Kulübümüz bu açıklamalarla ilgili hukuki adımları atacaktır"
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesabından Ahmet Metin Genç'in paylaşımına ilişkin sert tepki gösterdi.
"3 Temmuz alın terimizdir." ifadelerini kullanan Koç, şunları dedi:
Bugün oynanan Fenerbahçe–Trabzonspor karşılaşması sırasında, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ucuz kahramanlık uğruna hadsiz ve şuursuzca yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe camiasını ve taraftarını hedef almış; 3 Temmuz sürecinde FETÖ kumpasına karşı sergilenen onurlu direnişi görmezden gelerek toplumu nefret söylemleriyle ayrıştırmaya çalışmıştır.
Kulübümüz, bu açıklamalarla ilgili gerekli hukuki adımları atacaktır. Ancak bununla yetinmiyoruz: 3 Temmuz’da gösterdiğimiz direnişin mirasçıları olan milyonlarca Fenerbahçe taraftarını, bu şahıs hakkında ilgili mercilere şikâyette bulunmaya davet ediyoruz.
3 Temmuz alın terimizdir. Camiamızı hedef almak ülkenin bağımsızlığına kastedenlerle aynı çizgide buluşmaktır.
Biz 3 Temmuz’da Fetöyü yendik. Kırıntıları bize hafif gelir. Fenerbahçe camiası bir oldukça, kimse bize diz çöktüremez.
Kamuoyuna Duyuru
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) September 14, 2025
Bugün oynanan Fenerbahçe–Trabzonspor karşılaşması sırasında, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ucuz kahramanlık uğruna hadsiz ve şuursuzca yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe camiasını ve taraftarını hedef almış; 3 Temmuz sürecinde FETÖ kumpasına karşı… pic.twitter.com/2XJSLDNhof
Ertuğrul Doğan'dan cevap: "Trabzonspor, FETÖ'cü savcılarla top oynamadı"
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına yanıt verdi.
Kulübün sosyal medya hesabından açıklama yapan Doğan, "2010-11 şampiyonu Trabzonspor'dur!" diyerek, konunun kendileri için tartışmaya kapalı olduğunu vurguladı.
Ertuğrul Doğan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Dün oynadığımız maçtan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile ilgili yaptığı açıklamayı takip ettik. Sayın Ahmet Metin Genç'in söylediklerinin altına imzamızı atıyoruz.
Sayın Ali Koç ve yönetimine buradan hatırlatmak isteriz ki 'mağdur edebiyatı' yaptıkları konu; tapelerle, telefon konuşmalarıyla, 'hediye edilen' arabalarla, 'verilen fetvalarla’, CAS'taki dosyalarla üzerine toprak atıp kapatacağınız bir konu değil!
Trabzonspor camiası bu konuda her zaman en temiz, en beyaz, en berrak taraf oldu.
FETÖ'cü savcılarla top oynamadı.
FETÖ'cüleri kulübe üye yapmadı.
FETÖ organizasyonlarına sponsor olmadı.3 Temmuz’un ardına saklanarak, 2010-2011 Şampiyonluğumuz hakkında yaptığınız ucuz siyaseti kamuoyunun takdirine bırakıyoruz!
Son olarak açıklamalarınıza, kullandığınız dile ve yöneticilerinizin söylemlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor’dur!
Konu bizim açımızdan tartışmaya kapalıdır.
Başkanımız Ertuğrul Doğan’dan açıklama
— Trabzonspor (@Trabzonspor) September 15, 2025
Dün oynadığımız maçtan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile ilgili yaptığı açıklamayı takip ettik. Sayın Ahmet Metin Genç'in söylediklerinin altına imzamızı… pic.twitter.com/C2EaC2ZqdS




