Programa katılan öğrenciler, haftada üç gün çalışarak hem iş deneyimi kazanacak hem de günlük 1.083 lira cep harçlığı alacak.
150 bin öğrenci yararlanacak
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından devlet üniversiteleri iş birliğiyle yürütülen programdan geçen yıl 100 bin öğrenci yararlanırken, bu yıl kontenjan 150 bine çıkarıldı.
Başvurular, “genclik.iskur.gov.tr” adresindeki İŞKUR Gençlik platformu üzerinden yapılabilecek.
Kimler başvurabilir?
Program, yalnızca devlet üniversitelerinde okuyan öğrencileri kapsıyor. Programa ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabiliyor.
Katılım için öğrencinin oturduğu hanedeki toplam gelirin, net asgari ücretin üç katını (2025 yılı için 66.314 TL) aşmaması gerekiyor.
Ailesinin geliri bu sınırı geçen öğrenciler programa kabul edilmiyor.
Sigortalı olarak bir işte çalışan öğrenciler ise programa katılabiliyor; sigortalı olmak engel teşkil etmiyor.
Kimler katılamıyor?
Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ve başka üniversitelerdeki programlara katılmak isteyen öğrenciler
Her öğrenci yalnızca kendi üniversitesinde düzenlenen programa katılabiliyor.
Öğrencilere günlük 1.083 TL harçlık
Program kapsamında öğrenciler, haftada en fazla 3 gün, günde 7,5 saat çalışabiliyor. Her gün için 1.083 TL harçlık verilecek. Ayda 14 gün programa katılan bir öğrenci, 15 bin 162 TL kazanabilecek.
Ayrıca katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.
Ancak bu sigorta ödemeleri emekliliğe yansımayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İŞKUR Gençlik Programımıza başvurular başlıyor. Ay içerisinde 14 günün tamamlanması halinde uygulanacak program ile aylık 15 bin 162 lira gelir desteği elde edebileceksiniz" dedi.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından üniversite okuyan öğrenciler için İŞKUR Gençlik Programı başvurularının başladığını duyurdu. Öğrencilerin kendi kampüslerinde deneyim elde edebileceklerini belirten Işıkhan, haftada 3 gün, ay içerisinde ise 14 günün tamamlanması halinde program kapsamında öğrencilere aylık 15 bin 162 lira gelir desteği elde edebileceklerini açıkladı. Aynı zamanda Işıkhan, 100 bin olan kontenjanın da 150 bine çıkarıldığını bildirdi.
Bakan Işıkhan: "Başvurular başlıyor"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Üniversite okuyan kıymetli gençlerimiz, sizlere güzel bir haberimiz var. İŞKUR Gençlik Programımıza başvurular başlıyor. Kendi kampüslerinizde hem mesleki deneyim kazanacak hem de derslerinizi aksatmayacak şekilde haftada 3 güne kadar, ay içerisinde 14 günün tamamlanması halinde uygulanacak program ile aylık 15 bin 162 lira gelir desteği elde edebileceksiniz. Tekrar hatırlatalım; taleplerinizi dinledik, kontenjanımızı 100 binden 150 bine çıkardık.






