Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2026-2027 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul edecek İngilizce Tıp ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği programlarını tanıttı. İki programa toplam 90 öğrenci alınacak.

DEÜ Rektörlük binasında düzenlenen tanıtım programında konuşan Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, üniversite bünyesine iki yeni İngilizce program kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İki programa 90 öğrenci alınacak

Yeni akademik yılda İngilizce Tıp Programı’na 50, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Programı’na ise 40 öğrenci kabul edilecek.

İzmir'de iki anne, iki başarı: Biri hukukçu, diğeri bölüm ikincisi oldu
İzmir'de iki anne, iki başarı: Biri hukukçu, diğeri bölüm ikincisi oldu
İçeriği Görüntüle

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak tercih döneminde öğrenciler, iki yeni programı tercih listelerine ekleyebilecek.

Uluslararası görünürlük hedefleniyor

Göreve başladıkları günden bu yana İngilizce programların açılmasını hedeflediklerini belirten Yılmaz, programların uluslararası öğrenci kabulü ve DEÜ öğrencilerinin küresel ölçekteki görünürlüğü açısından önem taşıdığını vurguladı.

Yılmaz, programların açılması sürecinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve bakan yardımcılarının destek verdiğini ifade etti.

Akademisyenlere yabancı dil şartı

İngilizce programlarda görev yapacak öğretim üyelerinin, YÖK tarafından düzenlenen yabancı dil sınavından en az 85 puan almış olması gerekiyor.

DEÜ’nün tıp ve mühendislik fakültelerinde bu şartı karşılayan çok sayıda akademisyenin bulunduğunu belirten Yılmaz, üniversitenin güçlü akademik kadrosunun yeni programlarda değerlendirileceğini kaydetti.

Tanıtım programına üniversitenin dekanları ve akademisyenleri de katıldı.

Kaynak: AA