ABD merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.50-4.75 aralığına çekti.

Beklentilere paralel bir şekilde artırım hızında frene basan FOMC son olarak aralık ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Daha önceki 4 toplantıda ise 75'er baz puanlık faiz artırımları gelmişti. Son kararla beraber son 8 toplantıda toplamda politika faizini 450 baz puan artırmış oldu.

Toplantıda enflasyonun bir miktar gerilediğini, ancak hala yüksek olduğu ifade edildi. Gelecekteki faiz artırımlarının büyüklüğünü belirlerken kümülatif sıkılaştırma, politikanın gecikmeli etkileri ve finansal gelişmelerin hesaba katılacağı ve son göstergelerin harcamalardaki ve üretimdeki ılımlı büyümeye işaret ettiği belirtildi. İstihdam artışlarının güçlü, işsizlik oranının düşük seyretmeye devam ettiği söylendi. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaş yüksek küresel belirsizliğine katkı yaptığı belirtildi. Bilançoyu küçültmeye planlandığı gibi devam edileceği belirtildi.