DOLAR

40,1750$% 0.23

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

47,1105% 0.13

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.320,92%0,88

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

7.008,00%0,26

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.947,00%0,26

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4736683฿%6.39548

Created with Highcharts 8.2.2
a

Ekrem İmamoğlu’ndan Özgür Özel’e mektup: “Babam hak yemez, hakkını yedirmez!”

İBB Başkanı ve tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu için yazdığı duygusal mektubunda hem ailesine yönelik baskılara tepki gösterdi.

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu için duygusal bir mektup kaleme aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel aracılığıyla paylaşılan mektupta İmamoğlu, babasının onurlu duruşuna, esnaflık ve siyaset geçmişine, ailesine olan bağlılığına vurgu yaptı.

Mektubunda, babasının 1980’lerde ANAP’ta görev yaptığını, siyaseti genç yaşta bıraktığını ve dürüst bir Anadolu insanı olduğunu belirtti.

İmamoğlu, son dönemde babasına yönelik baskılara ve arazisinin aranmasına tepki göstererek, yaşananları hukuksuzluk ve vicdansızlık olarak nitelendirdi.

İmamoğlu, Özgür Özel aracılığıyla paylaştığı mektupta şu sözleri kullandı:

Genel Başkanım, size çok teşekkür ederim. Babamı aradınız, ailemizi yalnız bırakmadınız. Acımasız hukuksut uygulamaları, evlatları eşleri hedef alan AILE mefhumunu yerle bir edenlere inat ailece içimizi ferahlattınız. 1948 doğumlu babamın en fazla kıymet verdiği haysiyet, onur, namus duygularına fütursuzca Saldıranlara, düşmanlık yapanlara, insanlık ders vererek sıcacık evlat sesinle yanında olamadığım babamı çok mutlu ettiniz.

Baba dağ gibi heybetlidir, gölgesi yeter evladına. Lisede Yılmaz Güney hayranıymış. 1960’ların sonunda ÜLKÜCÜ HASAN diye bilinirdi. Genç yaşta esnaf, girişimci, imalatçı, müteahhit, is insanı kimliğiyle cemiyetçi ruhuyla tanınır olmuş Trabzon’da. Karadeniz kıyılarının ÇAYI, FINDIĞI, TÜTÜNÜ ile Rize’nin, Artvin’in Giresun’un bereketi ile şenlendi ticaretimiz, yuvamız, derdi.

Yaklaşık 60 yıllık ticaret yaşamının içinde aktif Siyasette ANAP’ta 1984-87 yılları arasında merkez ilçe başkanlığı yaptı. En muktedir insanlardan birisiydi partisinin. Muktedir olmak; halkın içinde olmak, derdine çözüm bulmak, ibadet edercesine hramet etmek, alçakgönüllü biçimde devlete saygılı, bilgiye hürmet, göstermekti onun için. TRABZON Lisesi’nde okuyordum ve hiç kimseye başkanın oğluyum demedim, diyemezdim. Emekçi önlüğümle işyerinde, öğrenci sorumluluğumla babasının oğlu oldum gururla.

40 yaşında siyaseti bırakan yiğit babamla Uzun, meşakkatli, fırtınalı, mücadeleci uzun bir is yaşamı, yol arkadaşlığı ve ortaklık yaşadım. Kendisine ait olan keltuĝa bile hiç yapışmadan yetkisini devir eden, profesyoneller ile çalışan, oğluyla yetkiyi paylaşmayı gene, yasta yaşatan vizyoner bir ANADOLU KAPLANIYDI canım babam.

Şimdi saldırıyorlar, vahşice, hukuksuzca, ahlaktan uzak uygulamalarıyla; evinin kapısını kırıyorlar, 10 Euro tutanağa geçiriyorlar. Tarlasını kazıyorlar, kendisine ait olmayan komsu tarlada buldukları kuyuda dedektörle “ELİNİN KÖRÜNÜ” arıyorlar. Bir avuç muhterisin geçmişte kötülük potansiyellerini öğrenmiş oldukları metotlar ile başka tarladan bir şeyler gömerek mal etme çabasına geçerler diye dönmeden edemiyorum. ALLAH bu gözü dönmüşlerden memleketimizi ve milletimizi korusun.
Genel başkanım babam yiğit bir demokrattır. Milletine, Devletine, Vatanına yürekten bağlıdır. HAK YEMEZ, HAKKINI YEDİRMEZ, babası Adalet Partili, Amcası MSP’li, kayınpederi CHP’li, Kardeşi MHP’li. yurdum insanidir. Benim babam, Aslan babam; adaletli, mert, cesur, iyi insan, namuslu bir DEMOKRATTIR. Ben de büyük bir saygıyla babanızın ellerinden öperim.

Saygılarımla.

resim 2025 06 25 185420718

Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’e yazdığı mektup

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TİP lideri Erkan Baş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: Bu fotoğraftan utanıyorum

HIZLI YORUM YAP