Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlandığı belirtilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in ek ifade verdiği ve bu ifadede CHP lideri Özgür Özel’in talebi ile merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e bizzat 950 bin Euro teslim ettiğini iddia etti.
Söz konusu iddialara ilişkin ilk yanıt, merhum Ferdi Zeyrek’in seçim kampanyasını yürüten ve iletişim danışmanlığını üstlenen Önder İnce’den geldi.
Manisa’da tüm seçim kampanyasının sınırlı imkanlarla yürütüldüğü belirten ve hayatını kaybetmiş bir kişi üzerinden siyasi eleştiriler yapılmasını eleştiren İnce, söz konusu iddianın “saldırı ve karalama” amacı taşıdığını ifade etti.
"Bu kadar alçalamazsınız diye düşünmüştük!"
Gazete Pürüz'den Tuğkan Üsküp'ün haberine göre; Önder İnce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ferdi başkanın seçim kampanyasını ben yaptım.
Madem bu kadar para verilmiş;
Biz neden Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) dahi olmadan kampanya yaptık? Bütün toplantılarımızı Ferdi başkanın mimarlık ofisinde ya da CHP Manisa İl Başkanlığında yaptık!
Bizim neden seçim otobüslerimiz, araçlarımız yoktu?
Biz neden medya satın alma yapamadık!
Ferdi Başkan kampanya giderlerini neden cebinden karşıladı?
Ferdi başkan bütün kampanyayı neden 2015 model bir araçla tamamladı?
Ben bütün kampanya süresince neden kendi aracımı kullandım, benzinimi dahi kendim karşıladım?
Neden, kampanya için çalışan gönüllüler dahil, herkes kendi yemek paralarını kendileri ödedi?
Sahaya çıktığımızda milletvekilleri, il başkanı, yöneticiler kendi ceplerinden harcama yaptılar?
Hayatını kaybetmiş, cevap veremeyecek bir insan üzerinden Genel Başkan Özgür Özel’e saldırmayı, karalamayı göze alacak kadar alçalmazsınız diye düşünüyorduk.
Kaybedecek ne çok şeyiniz var ki buna dahi tenezzül ediyorsunuz!”




