39,9111$% 0.1
47,0490€% 0.33
4.273,84%0,35
6.930,00%0,56
27.635,00%0,56
4337265฿%0.64679
12 Kasım 1999 depreminin 25’inci yıl dönümünde, Türk Mühendislik ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu tarafından “Deprem ve Kent” başlıklı bir panel düzenlendi. Etkinlikte, Türkiye’nin deprem riski ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’ndaki durum tartışıldı.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Türkiye’deki en kritik fay hattı olduğunu ve Bolu’nun bu hat üzerinde özel bir konuma sahip olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Seyitoğlu, Bolu’nun Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde önemli bir konumda olduğunu ifade ederek, “1944, 1957, 1967 ve 17 Ağustos depremlerinde kırılan yüzey bölümlerini gözlemleyebiliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Seyitoğlu, üzülerek belirttiği açıklamasında, “Fayların büyük bölümü Bolu kent merkezinden geçiyor. 1999 Depremi sonrası Aykut Barka’nın makalesinde yüzey kırığı oluştuğunda iki uçta gerilme birikmesi gösterilmişti” dedi.
Prof. Dr. Seyitoğlu, Marmara depremi riskine dikkat çekilirken, aynı zamanda Bolu’nun da Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki riskli bölgelerden biri olduğunu ve “Marmara Denizi için eli kulağında deniyorsa, Bolu için de aynı durum geçerli” diyerek Bolu’nun yüksek risk altında olduğuna vurgu yaptı.
Atatürk çıkartmasını ezen adama tezgahın arkasından uçup süpermen yumruğu attı