İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ihtiyacharitası.org, depremzedelerle dayanışma için 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanyada 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon lira toplandığını duyurdu.

Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına katılan Savaş Ateş isimli şahıs ise sosyal medyanın gündemine oturdu. 'Kızlarım Lina, diğer kızım Mina' diyerek 50 milyon TL bağışlayan 'Savaş Ateş'in Sedat Peker olduğu öne sürüldü.

EN BÜYÜK BAĞIŞ SAVAŞ ATEŞ'TEN GELDİ

Kampanyaya en büyük bağış 50 milyon TL ile 'Savaş Ateş' isimli bir kişi yaptı. 'Savaş Ateş', 'Aile şirketi olarak, Yunanistan'dan BeyazSA olarak 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz. Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum. Biz her zaman Türküz, Türkiye'nin yanındayız. Tekrardan Türkiye'de ölen aileler için onların acısı bizim acımız' dedi..

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU..

Ancak telefon bağlantısının ardından sosyal medyada, bağışı yapan kişinin Sedat Peker olduğu iddia edildi. Bu iddianın kaynağı ise Sedat Peker'in kızlarının isminin de Lina ve Mina olması. Sedat Peker'in, uğradığı suikastta hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e gönderme yaparak 'Savaş Ateş' adını seçtiği öne sürüldü.