AFAD'dan İstanbullular için uyarı geldi. Sabah lodos nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edilmişti. Meteorolojiye göre yarın İstanbul'da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Uloaşımda aksamalar olabilir. Ayrıca baca zehirlenmesi, ve çatı uçmasına karşı da vatandaşlar uyarıldı. Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte yanıtı...

AFAD İSTANBUL'U UYARDI

AFAD vatandaşları mesajla uyardı. İşte o mesaj:

HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi günü yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'de yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklıklarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Deprem Bölgesinde; Pazar gününden itibaren beş gün aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; deprem bölgesindeki bütün illerimizde Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Cumartesi gününden itibaren Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta, Pazar gününden itibaren Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da güney yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Sıcaklığın; deprem bölgesindeki illerde bir haftalık periyotta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının; deprem Bölgesindeki illerimizde, Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenmekte olup, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Toz taşınımının sebep olacağı toz fırtınası, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERİN HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 16°CParçalı, yer yer çok bulutlu
ANKARA °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu
İZMİR °C, 20°CParçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı
ANTALYA °C, 18°CParçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı
ZONGULDAK °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu
TRABZON 9°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı
ERZURUM °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu
HATAY °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
MALATYA °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu
ADIYAMAN °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu
DİYARBAKIR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu
GAZİANTEP °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu