Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD), doğaya saygıyı pekiştirmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla İzmir-Çeşme otoyolu kenarında, Alaçatı kavşağına yakın noktada yer alan Türk Radyasyon Onkolojisi Ormanı’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, 2015 yılında toprakla buluşturulan 2.800 fidanın mirasına sahip çıkarak alanda yeniden fidan dikti.
“Doğaya yapılan her yatırım insanlığa yapılan yatırımdır”
Ormanın kuruluşunun 10. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, mevcut ağaçların gelişimi gözlemlendi, yeni fidanlar dikildi ve doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekildi.
TROD Başkanı Prof. Dr. Banu Atalar, doğaya yapılan her yatırımın insanlık için bir yatırım olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
“2015 yılında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle başlattığımız Türk Radyasyon Onkolojisi Ormanı’nda 2.800 fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün, o mirası büyütmek ve yeni fidanlarla geleceğe nefes katmak için yeniden bir araya geldik. İzmir’de yaşanan büyük orman yangınları, doğamızın ne kadar kırılgan olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Kuruyan fidanlarımızı yeniden yeşertmeyi, yeni fidanlar ekmeyi ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bugün diktiğimiz her fidan hem bizlere hem de gelecek nesillere umut ve nefes olacaktır.”
Çevre bilinci için anlamlı mesajlar
Etkinlik, doğaya sahip çıkmanın yanı sıra toplumda çevre duyarlılığının güçlenmesine de katkı sağladı. Katılımcılar, fidan dikiminin yalnızca bir çevre etkinliği değil, aynı zamanda gelecek nesillere bırakılacak umut dolu bir miras olduğunu vurguladı.





