Trabzon’un 1924 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kayıkçılar Loncası adına verilmesi kararlaştırılan İstiklal Madalyası, 101 yılın ardından şehre resmen ulaştırıldı.

Bugün TBMM’de düzenlenen özel törende madalya ve berat Trabzon’a takdim edildi. Törene; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ile Vehbi Koç, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Resim 2025 08 21 161219221

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, törende Trabzon halkının verdiği emeği şu sözlerle dile getirdi:

Trabzon’un kayıkçıları ve mangacıları her sandıkta umudu taşıdı. 15 Şubat 1924’te İstiklal Madalyası ile onurlandırılan bu şehrin fedakârlığı, 101 yıl sonra bugün resmen teslim ediliyor. Trabzon’un tarih boyunca gösterdiği birlik ve cesaret, Cumhuriyetimizin temel taşlarından biridir.

Resim 2025 08 21 161816483

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, bu vefanın gecikmiş olsa da yerine getirildiğine dikkat çekti:

Trabzon’un Millî Mücadele’deki fedakârlığını ve kayıkçılarının katkısını tarihe not düşüyoruz. Bu madalya, geçmişimizin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir simgedir. Geçmişten aldığımız ilhamla Türkiye’yi güçlü ve bağımsız tutmaya devam edeceğiz.

Özel’den Kılıçdaroğlu’na sert gönderme: 'Seçimi alacağım' dediğimizi görenler işte bugünlere giriştiler
Özel’den Kılıçdaroğlu’na sert gönderme: 'Seçimi alacağım' dediğimizi görenler işte bugünlere giriştiler
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Batuhan Yavuz