HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ederek Millet İttifakı'nın terk etmesi ve CHP'li iki büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı formülü ile geri dönmesi sürecindeki krizi değerlendirdi.

'Bu tavırla ortaya çıkan kriz sayesinde, Millet İttifakı seçmenleri arasında saflar sıklaştı' yorumunu yapan Yılman, şu ifadeleri kullandı:

'Akşener'in önerdiği o formül sayesinde, daha 4 gün önce Ekremciler, Mansurcular, Kılıçdaroğlucular falan diye birbirlerini yiyen CHP'lilerin tamamı barıştı bu formülle. Meral Akşener'in derdinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek değil, gerçekten seçimi kazanmak olduğunu anladı toplum. İki başkanı oyuna sokarak hepsinin seçmeninin Kemal Bey'in etrafında konsolide olmasını sağladı. Ben inanmıyordum. Ve bunu da defalarca yazdım. Bana göre ilk kez Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanma ihtimali belirdi. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına çok sert bir biçimde karşı çıkanlar, mesafe koyanlar bile, o 4 günlük gerilim yüklü maratonunun sonunda bırakın Kemal Bey'in adına itirazı falan adına yapıştı resmen! Ben bu yaşananların önümüzdeki sürecin yönetilmesinde inanılmaz bir yol göstericiliği olacağına inanıyorum. Bundan sonra benzer krizlerin nasıl aşılacağına dair acayip bir pratik oluştu Millet İttifakı bileşenleri için. Ve en önemlisi de ne oldu biliyor musunuz? Masanın dağılması sonucunda ortaya çıkacak maliyeti gördü herkes. Sözün özü: Bence 'Millet İttifakı' Akşener'in aldığı tavır sayesinde çok ağır bir gerilim testine girdi ve inanılması güç ama başarıyla da geçti bu testi!'