İçişleri Bakanlığı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırdı. Bakanlık kararı 30 Haziran 2026 tarihli açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Yetişkin hakkındaki idari kararın, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/394 sayılı soruşturma dosyası kapsamında uygulanan tutuklama tedbirinin ardından alındığı bildirildi.

Özgür Özel Ankara'da konuştu, İzmir'i anlattı: Yüz binlerin kararlılığına yürekten teşekkür ediyorum
Özgür Özel Ankara'da konuştu, İzmir'i anlattı: Yüz binlerin kararlılığına yürekten teşekkür ediyorum
İçeriği Görüntüle

BAKANLIK KARARIN YASAL DAYANAĞINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı, Yetişkin hakkında rüşvet vermek, rüşvet almak, üç kez icbar suretiyle irtikap ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma iddialarıyla soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Görevden uzaklaştırma işleminin Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca uygulanan geçici bir tedbir olduğu belirtildi. Karar, Yetişkin’in belediye başkanlığı sıfatını sona erdirmiyor ancak görev ve yetkilerini kullanmasını durduruyor.

SORUŞTURMADA 12 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Seferihisar Belediyesine yönelik soruşturmada emniyetteki işlemlerinin ardından 20 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından iki kişi serbest bırakılırken, Yetişkin’in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı.

Altı şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Soruşturmanın belediyedeki inşaat ve imar işlemleriyle bağlantılı rüşvet ve usulsüzlük iddiaları üzerinde yoğunlaştığı bildirildi.

GÖZLER BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİNE ÇEVRİLDİ

İsmail Yetişkin’in görevden uzaklaştırılmasının ardından Seferihisar Belediyesinde başkanlık görevini kimin yürüteceği gündeme geldi. Belediye Kanunu’na göre belediye meclisinin kendi üyeleri arasından bir başkan vekili seçmesi gerekiyor.

Valiliğin belediye meclisini toplantıya çağırmasının ardından yapılacak seçimin tarihi henüz açıklanmadı. Seçilecek başkan vekili, Yetişkin’in görevine dönmesine veya yargı sürecine bağlı yeni bir karar alınmasına kadar belediye başkanlığı görevini yürütecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ