Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçmesinin perde arkasını anlattı.

AK Partili Saygılı’dan CHP’ye sert Buca tepkisi... Saygılı: İzmir kirli hesapların ringine çevrildi
AK Partili Saygılı’dan CHP’ye sert Buca tepkisi... Saygılı: İzmir kirli hesapların ringine çevrildi
İçeriği Görüntüle

CHP’deki yolsuzluklara ve mafya düzenine tepki gösterdiği için AK Parti’ye geçtiğini söyleyen Çerçioğlu, yaşadıklarını Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat’a aktardı.

Resim 2025 08 17 123509566

Çerçioğlu, özellikle Kuşadası’nda Türkmen, Cumhuriyet ve Ege mahallelerinde planlanan ve değeri 6 milyar lirayı bulan imar rantını engellediği için hedefe konulduğunu vurguladı.

Çerçioğlu, bu süreçte yaşananları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilettiğini, ancak Özel’in yalnızca dinlemekle yetindiğini söyledi. Ardından kendisi, ailesi ve yakın çevresine yönelik ağır bir iftira kampanyası başlatıldığını dile getirdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile CHP Milletvekili Bülent Tezcan’ın, imarla ilgili “rantsal taleplerini” kabul etmesini istediğini ifade eden Çerçioğlu, bu talepleri reddettiğini ve ardından soluğu CHP Genel Merkezinde aldığını anlattı.

Resim 2025 08 17 123541517

Durumu Özel’e aktardığını belirten Çerçioğlu, sonrasında şahsına yönelik iftiraların devreye girdiğini söyledi “CHP'deki rant mafyası beni ve ailemi hedef aldı.” dedi.

Çerçioğlu ayrıca, Özgür Özel’in gündeme getirdiği “Aziz İhsan Aktaş” iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Çerçioğlu, şunları kaydetti:

Rüşvet diye bir şey yok. Adı geçen kişi bizden ihale aldı... Normal yoldan... Herkese açık ihale. Sonra... Rüşvet iddiaları çıktı... Ve yargı süreci başladı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Danıştay takipsizlik kararı verdi... Tam bir yıl önce. Bu konuda kim, ne diyorsa doğru söylemiyor. Maalesef... Konunun esasını bilmediği için Sayın Özgür Özel de bana iftira attı. Ne diyeyim... Allah, insanı kuru iftiradan korusun.

Muhabir: Batuhan Yavuz