39,3097$% 0.1
44,8795€% -0.07
4.178,07%-0,47
6.788,00%-0,46
27.065,00%-0,48
4308360฿%3.87783
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararına ilişkin ilk kez konuştu.
Terörsüz bir Türkiye’nin ortak hedef olduğunu belirten Yavaş, bu süreçte devletin terör örgütüyle pazarlık görüntüsü vermemesi gerektiğini vurguladı.
Sürecin şeffaf şekilde, TBMM çatısı altında yürütülmesi gerektiğini söyleyen Yavaş, gerekirse referanduma gidilmesini önerdi.
Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere ülkemizin yıllardır kesintisiz olarak sürdürdüğü kararlı mücadelenin sonucunda terör örgütü PKK silahlarını bırakma ve örgütü feshetme kararı vermiştir.
Ülkemizin teröre ve terör örgütlerine aman vermeyen politikalarının bir sonucu olarak değerlendirdiğimiz mevcut duruma karşı çıkmamız mümkün değildir.
Elbette Terörsüz Türkiye hepimizin özlemi ve hedefidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız edecek, onları üzecek herhangi bir taviz, terör örgütü mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletini pazarlık yapıyor noktasına getirecek hiçbir girişime izin verilemez, verilmemelidir.
Unutulmamalıdır ki bu noktaya verdiğimiz binlerce şehit ile gelindi. Onların hem ruhlarını hem de bize emanet edilen ailelerini hiç bir koşulda üzemeyiz…
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, süreci şeffaflıkla, hukuka ve anayasal düzenimize bağlı kalarak yürütmelidir. Bu sürecin yegâne adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Yetki, denetim ve irade yalnızca milletin temsil edildiği bu çatı altında şekillenmelidir. Yapılacak düzenlemelerin gerekmesi halinde ise referanduma başvurularak halkın karar vermesi sağlanmalıdır.
Lozan Anlaşması ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bir vatanın tapusudur; bu topraklarda bir arada yaşamanın teminatıdır. Hiçbir şartta, hiçbir koşulda bu gerçek tartışma konusu yapılamaz.
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere ülkemizin yıllardır kesintisiz olarak sürdürdüğü kararlı mücadelenin sonucunda terör örgütü PKK silahlarını bırakma ve örgütü feshetme kararı vermiştir.
Ülkemizin teröre ve terör örgütlerine aman vermeyen politikalarının bir sonucu…
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) May 13, 2025
Özgür Özel’den PKK’nın fesih kararı ile ilgili bomba açıklamalar