Cumhuriyet Halk Partisi'nde ön seçim sürecine dair tartışmalar sürerken, Mansur Yavaş’tan önemli açıklamalar geldi. Habertürk TV’de yayınlanan programa mesaj gönderen Yavaş, adaylık süreci ve siyasi duruşu hakkında net ifadeler kullandı.
Mansur Yavaş: "Kimsenin Yerine Geçmeyi Düşünmüyorum"
Mansur Yavaş, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Yavaş "Bir siyasetçi hakkında 'ona yasak gelsin de onun yerine ben geçeyim' diye düşünüyor demek hem o siyasetçiye hem de bana büyük bir ayıptır ve terbiyesizliktir." ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu'na yönelik hukuksuzluklara karşı duracağını belirten Yavaş, "Kimsenin yedeği değilim, kendimi o konuma düşürmem" dedi.
"Ankara’daki Toplantıya Katılmayı Düşünmüyorum"
Partinin aldığı kararlara saygı duyduğunu ifade eden Mansur Yavaş, toplantıya neden katılmayacağını açıkladı. Mansur Yavaş "Tartışmaların içinde yer almayacağım. CHP’yi dağınık bir görüntüye sokacak şekilde kendimi asla konumlandırmam. Ekrem Başkan benim yol arkadaşımdır ancak benim de kendi siyasi yol haritam var. Toplantıya hayırlı olsun mesajımı yollayacağım ancak Cumartesi günkü toplantıya şu an için katılmayı düşünmüyorum." dedi.



