Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi sahneleri ve diyaloglarıyla eleştirilerin odağında olmaya devam ediyor. Dizinin son bölümündeki sahnede, 'Burası laik bir ülke. İçkiden rahatsız olan varsa gitsin evinde açsın orucunu. Bu halk bunun için çok mücadele verdi.' sözleri darfedilmişti. Yazar Yusuf Kaplan dizinin bu sahnesine ateş püskürdü ve RTÜK'ü göreve çağırdı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, 'Diziler, toplumu 'kurşuna diziyor' başlıklı yazısında Kızılcık Şerbeti'ni eleştirdi.

'İçki ve oruç meselesinin laiklik açısından kışkırtıcı bir dille bu şekilde ele alınması çok tehlikeli!' diyen Kaplan, 'Burada, üstelik de Ramazan'ın ilk günlerinde böyle bir şeyin yapılması, provokatif ve oldukça düşündürücü. Diziyle laik militanlık yapıyor adamlar! Üstelik de toplumun birliğinin ve kardeşliğinin zirveye çıktığı huzur ve sükûn ayı, rahmet ve kardeşlik ayı Ramazan'da! Ramazan'ın içine edecek şekilde hem de!' ifadelerine yer verdi.

Bu tür dizilerin toplumun sinir uçlarını kaşıyarak fay hatlarını patlatmaya çalıştığını söyleyen Kaplan, yazısına şöyle devam etti: 'Sembollerle oynuyor ve ikili zıtlıklar üzerinden iyi ve kötü karakterleri ve durumları kurgulayarak toplumun anlam haritalarını, değer dizgilerini yıkıyor. Bunun için de hikayeyi ayartıcı, ilkel çatışma dili üzerine kuruyor: Basit Aristocu dram geleneğinin, Hollywood'a aktarılması, oradan da popüler sinema ve dizilerde tepe tepe kullanılması. Farklı toplum kesimleri arasında tamiri zor husûmet tohumlarının ekildiği görüşünü savunan yazar, yazısını 'RTÜK, gerekeni yapmalı! Uyumamalı! Yeter artık!'