Karşıyaka Belediyesi’nin “Karşıyaka’nın Filizleri” projesi kapsamında Mavişehir 1. Etap Sitesi ve Albatros Sitesi, 2025-2026 akademik yılında toplam 30 üniversite öğrencisine karşılıksız burs desteği sağladı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, iki siteyi ziyaret ederek katkı sunan yönetimlere ve site sakinlerine teşekkür etti.
Mavişehir 1. Etap Sitesi 18, Albatros Sitesi ise 12 üniversite öğrencisinin eğitim giderlerine destek oldu. Ünsal’a ziyaretlerinde Mavişehir Mahallesi Muhtarı Çağdaş Baray ve belediyenin ilgili birim yöneticileri eşlik etti.
YENİ DÖNEM BAŞVURULARI EYLÜLDE AÇILACAK
Başkan Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nin 2026-2027 akademik yılı takvimini de açıkladı. Buna göre hem burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin hem de projeye katkı sunacak hayırseverlerin başvuruları eylül ayında alınmaya başlanacak.

HEDEF DAHA FAZLA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ULAŞMAK
Projenin Karşıyaka’daki dayanışma kültürünü güçlendirdiğini belirten Ünsal, “En büyük dileğimiz, bu dayanışma ağını daha da genişleterek daha fazla üniversite öğrencisine ulaşabilmektir. Gençlerimize yapılan her yatırım, Karşıyaka’nın ve ülkemizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır” dedi.
Site sakinleri de yeni akademik yılda burs verilen öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.




