Karşıyaka Belediyesi, sokaklara kaçak moloz ve atık bırakılmasını önlemek için devreye aldığı kamera ve anons sistemiyle iki ayda 1 milyon 790 bin TL cezai işlem uyguladı. İlçe genelinde 40 noktada çalışan sistem, kaçak atık bırakanları anlık olarak tespit ederek görüntüleri kayıt altına alıyor.

Daha temiz ve yaşanabilir bir kent hedefiyle denetimlerini sıklaştıran belediye, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin koordinasyonunda yeni nesil takip sistemini kullanıyor. Kurallara aykırı atık bırakan kişi ve araçlar, kamera kayıtları üzerinden belirlenerek ilgili mevzuat kapsamında cezalandırılıyor.

1 (2) (1)-1

40 NOKTADA KAMERALI TAKİP BAŞLADI

Karşıyaka Belediyesi’nin devreye aldığı sistem, özellikle şikayetlerin yoğunlaştığı 40 ayrı noktada faaliyet gösteriyor. Gece görüşü ve hareket sensörü bulunan kameralar, güneş enerjisiyle çalışıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından 7 gün 24 saat takip edilen sistem, çevreye kaçak moloz ya da atık bırakanları anlık olarak belirliyor. Sistem, ihlal sırasında siren ve anonsla uyarı yaparken görüntüleri de kayıt altına alıyor.

2 AYDA 1 MİLYON 790 BİN TL CEZA

Kamera ve anons sisteminin devreye alınmasından bu yana yaklaşık iki aylık süreçte toplam 1 milyon 790 bin TL tutarında cezai işlem uygulandı. Belediye, çevreye zarar veren kaçak atık faaliyetlerine karşı yaptırımların devam edeceğini bildirdi.

Denetimlerin temel amacı, sokaklara gelişigüzel bırakılan moloz ve atıkların önüne geçmek. Bu uygulamayla hem temizlik çalışmalarında verimliliğin artırılması hem de ortak yaşam alanlarının korunması hedefleniyor.

1 (4) (3)-1

KAÇAK MOLOZ KENT DÜZENİNİ BOZUYOR

Kaçak moloz ve atıklar, yalnızca görüntü kirliliğine yol açmıyor; temizlik ekiplerinin iş yükünü artırıyor, çevre sağlığını tehdit ediyor ve ortak kullanım alanlarında düzensizlik oluşturuyor. Karşıyaka Belediyesi, bu nedenle denetimlerin yalnızca cezai değil, aynı zamanda çevre koruma amacı taşıdığını vurguluyor.

Yeni sistemle birlikte kaçak atık noktalarının daha hızlı tespit edilmesi, ekiplerin sahaya daha planlı müdahale etmesi ve tekrarlanan ihlallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İzmir’in kehanet merkezi Klaros için sponsorluk yenilendi: Saya Holding'in desteği sürecek
İzmir’in kehanet merkezi Klaros için sponsorluk yenilendi: Saya Holding'in desteği sürecek
İçeriği Görüntüle

ÜNSAL: AMACIMIZ CEZALANDIRMAK DEĞİL

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, atık yönetimini en yüksek verimlilikle yürütmek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Ünsal, amaçlarının cezalandırmak olmadığını ancak kaçak moloz ve atık bırakmanın hem yasalara hem de toplum düzenine aykırı olduğunu söyledi.

Başkan Ünsal, “Sokaklarımıza kaçak moloz ve atık bırakmak çevreye karşı işlenmiş bir suç. Ortak yaşam alanlarımıza zarar veren faaliyetlere karşı yasal sorumluluğumuz gereği yaptırım uygulamak durumundayız” dedi.

1 (1) (2)-1

DENETİMLER KARARLILIKLA SÜRECEK

Ünsal, Karşıyaka’da denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini ifade ederek vatandaşlardan da destek istedi. “Karşıyaka bizim evimiz, Karşıyaka bizim en kıymetlimiz” diyen Ünsal, daha temiz ve düzenli bir kent için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde kamera denetimlerini sıklaştırarak kaçak atıkla mücadeleyi sürdürecek. Belediye, çevreye zarar veren uygulamalara geçit verilmeyeceğini ve yasal yaptırımların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ