İzmir’de boyoz ustası Burhan Orhan, Ramazan ayında iftarların vazgeçilmezi hurmayı bu kez börekle buluşturdu. “Hurmalı börek” adını verdiği tarifi Ramazan’a özel hazırladığını söyleyen Orhan, ikramı özellikle sahur için düşündüğünü belirtti. Yeni lezzeti tadanların tepkisinin “şaşkınlık” olduğunu da ekledi.

Orhan, hurmanın Ramazan sofralarında ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, “İlkleri yapmayı seviyoruz. Hem şifa olsun hem de sahurda ikram olarak verelim istedik” dedi.

“Tatlandırıcı koymadık, reçeteyi netleştirdik”

Tarifte tatlandırıcı kullanmadıklarını ifade eden Orhan, hurmaya yakışan ürünlerle deneme sürecinden geçtiklerini söyledi. Orhan’ın aktardığına göre reçetede tahin, ceviz, az kremalı peynir ve tarçın yer aldı.

Usta, birkaç denemenin ardından formülü netleştirdiklerini belirterek Ramazan boyunca bu ikramı sürdürmeyi planladıklarını dile getirdi.

I F T A R L A R I N V A Z G E C I L M E Z I H U R M A D A N B O R E K Y 1171733 348072

Evde denemek isteyenlere öneri

Orhan, "Kutsal meyvemizin tadını bozmadık. Tatlandırıcı hiç atmadık. Sadece usta dokunuşu reçetesi uyguladık. Birkaç hurmaya yakışacak tahin, ceviz, az kremalı peynir ve tarçın kullandık. Tarçın da aroma ve koku olarak çok yakıştı. Ar-Ge çalışmalarını yaptık, birkaç defa denedikten sonra bu reçeteyi uyguladık. Gerçekten çok beğenildi. Ramazan ayında sahurda herkesi bu ikramla buluşturmak için bekliyorum. Kadınlar evlerinde yapabilir. Biz hamurlarımızı günlük taze talaş böreği hamuruna uygun biçimde hazırlıyoruz. Diğer hamurlarda bu kadar lezzetli olmaz. Ev hanımları da aynı uygulamayı milföy hamuruna yapabilir. Malzemeleri birebir verirlerse, fitil yapma yöntemi ile deneyebilirler. Hurmalı börek deyince önce şaşıranlar oldu. Tuzlu hamura tatlı hurma zıt gibi geliyor. Ama çok yakıştırdılar, güzel tepkiler aldık" diye konuştu.

Müşteriler ne dedi?

Hurmalı böreği ilk kez yediğini belirten Aysun Keçeci, "Ben hurmayı genelde sade yemeyi tercih ederim ancak bu börek farklı bir lezzet olmuş. Herkesin damak tadıyla ilgili bir durum. Duyunca şaşırdım. İlk kez yedim. Ramazan ayında güzel bir fikir olmuş" dedi.

İzmir Barometresi açıklandı: Her 2 kişiden 1’i geçinemiyor
İzmir Barometresi açıklandı: Her 2 kişiden 1’i geçinemiyor
İçeriği Görüntüle

Sami Keçeci de "Hurmalı börek güzel, içinde başka tatlar da var. Hurmayı biraz bastırmış. Genel anlamda beğendim. Bilinmedik bir tat. İnsanların tercihine göre değişir. Ben güzel buldum" diye konuştu. İsmail Uslu da "Biraz ilginç ama harika bir lezzet olmuş. Ben çok beğendim. Tavsiye ederim" dedi

Kaynak: DHA