Edinilen bilgilere göre, saldırı 15 yaşında bir çocuk tarafından pompalı tüfekle gerçekleştirildi. Saldırı öncesi, şahsın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüsü ortaya çıktı. Şüpheli saldırganın elindeki pompalı tüfekle koşar adım şekilde binaya girdiği görüldü. Saldırgan yaralı halde gözaltına alındığı bildirildi.
Saldırganın yaralı haldeki görüntüsü kamerada
Olay anına ait görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın pompalı tüfekle koştuğu ve bir apartman boşluğuna girdiği görüldü. Yaralı şekilde ele geçirilen saldırganın ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı.
Savcı Yeldan’dan açıklama
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, saldırıya ilişkin açıklama yaparak, olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu belirtti. Yeldan, saldırının aydınlatılması için özel bir ekip görevlendirildiğini ve tüm detayların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.







