İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İçeriği Görüntüle

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 22-28 Eylül tarihlerini kapsayan trafik raporunu açıkladı. Buna göre, kent genelinde binlerce sürücüye çeşitli ihlallerden işlem yapıldı.

Bir haftalık denetimlerde 6 bin 676 sürücü hız sınırını aştığı için cezalandırıldı. Emniyet kemeri takmayan 4 bin 111, seyir halinde cep telefonu kullanan 1.779, kırmızı ışıkta geçen 1.211, koruma başlığı takmayan 3 bin 653 motosiklet sürücüsü ile alkollü araç kullanan 590 kişiye işlem yapıldı. Ayrıca 12 bin 812 farklı ihlale daha ceza kesildi. Toplamda 30 bin 832 sürücüye trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendi.

Whatsapp Image 2025 09 29 At 11.23.21

Kazaların çoğu gündüz oldu

Trafik polisinin paylaştığı verilere göre, yaralanmalı kazaların yüzde 67’si gündüz, yüzde 33’ü gece meydana geldi. Kazaların oluşum şekillerinde yandan çarpma yüzde 30, arkadan çarpma yüzde 13, kavşak ihlali yüzde 11, ışık ihlali ise yüzde 2 oranında yer aldı.

Whatsapp Image 2025 09 29 At 11.23.46

Motosiklet kazaları ilk sırada

Kaza türlerinde ise motosiklet kazaları yüzde 59 ile ilk sırada yer aldı. Yaya kazaları yüzde 18 oranında kaydedilirken, diğer kazalar yüzde 23 olarak açıklandı.

İzmir Emniyetinden uyarı

İzmir Emniyeti, hem sürücülerin hem yayaların trafik kurallarına uyması gerektiğini hatırlatarak, “Her ihlal bir hayatı karartabilir. Sürücülerimizi hız sınırlarına ve trafik işaretlerine uymaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi