İzmir’de ekonomik sıkıntılar eğitim sektörüne de sıçradı. Kentin köklü özel okullarından Özel Ege Lisesi’nin sahibi İzmir Eğitim Sağlık Sanayi Yatırım A.Ş., mali sorunlar nedeniyle konkordato koruması için mahkemeye başvurdu.
Alacaklılar kurulu göreve başladı
Mahkeme, kararını açıkladı. Buna göre, şirketin yanı sıra davacı gerçek kişiler Yansı Eraslan ve Ebru Eraslan için de kesin mühlet sürecini başlattı. Karar çerçevesinde, daha önce uygulanan ihtiyati tedbirlerin devamına da hükmedildi.
Dosya kapsamında şirketin mali ve hukuki süreçlerini denetlemek üzere Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Gülden Kaman, Hukukçu Yaşar Can Göksoy ve İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Erhan Demirel komiser olarak görevlendirildi. Bunun yanı sıra, alacaklıların süreç içindeki koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir alacaklılar kurulu kurulmasına karar verildi.
Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:
“Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu değerlendirilmekle, borçlu davacı İzmir Eğitim Sağlık Sanayi Yatırım A.Ş. ile davacı Yansı Eraslan ve Ebru Eraslan hakkında 24 Ekim 2025 tarihinden itibaren 1 yıllık kesin mühlet verilmesine, kesin mühletin sonuçlarının uygulanmasına ve ihtiyati tedbirlerin devamına karar verilmiştir.”




