Çiğli ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, kent genelinde çöplerin depolandığı alana giden yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Vatandaşlar, bölgeye çöp dökülmesine karşı tepkilerini dile getirirken, yol kısa süreliğine trafiğe kapandı.

10 yıl dediler, 33 yıldır sorunlu

Mahalle sakinleri, çöp tesisinin girişine yakın bölgede yolu kapatarak duruma dikkat çekti. Eylem sırasında açıklama yapan Ali Kazar, tesisin kapatıldığını ve bölgeye geçici süreli çöp döküm izni verildiğini belirtti. Kazar, yeni çöp depolama alanının mahalle halkı için yeniden sorun yarattığını ifade ederek, "Yargı kararlarına rağmen bölgede usulsüz bir şekilde çöp depolanmaya devam ediyor. Burada yarın olacak felaketin önüne kim geçecek? Çocuklarımız çöp suyunun içinde okula gitmesinler. 10 yıl yapılan yer şimdi 33 yıldır sorunlu. Utanmadan çöp getiriyorlar." dedi.

Çöpsüz yaşam istiyoruz!

Cumhuriyet Mahallesi sakini Talip Koçak da bölgedeki çöp sorununun çözülmesini talep etti. Koçak, "Çöpsüz bir yaşam istiyoruz. Çiğli Belediye Başkanı tesis açılmadan önce ‘arkanızdayız’ demişti. Peki neden şimdi sessiz kalıyor?" diye konuştu.

Aaeaaeeaea

Cemil Tugay mahalleye taşınsın!

Vatandaşlardan Veysel Özkan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın mahalleden ev alıp çöp kokusunu yaşamasını önererek yetkililere çağrıda bulundu.

Porsol Yusufoğlu ise çöp sorununun siyasetin üstünde bir mesele olduğunu vurguladı: "Çiğli ve Harmandalı tarafı yüzde 60 oranında CHP’ye oy veriyor ama bu bizim kaderimiz değil. Cumhuriyet Halk Partisini de kınıyorum."

CHP’li Güç’ten İnan’ın Çeşme Projesi çağrısına yanıt: İşleri güçleri imar planları
CHP’li Güç’ten İnan’ın Çeşme Projesi çağrısına yanıt: İşleri güçleri imar planları
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor

Eylem sonrası yol yeniden trafiğe açıldı. Ancak mahalle sakinleri, bölgedeki çöp depolama faaliyetlerinin sürdüğü sürece benzer tepkilerin devam edebileceğini belirtti. Vatandaşlar, uzun süredir çözüm bekledikleri çöp sorununun kalıcı olarak çözülmesini talep ediyor.

Kaynak: AA