CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Saraçhane’de düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Özel, sözlerinde; “Tarihe bir Cumhurbaşkanı olarak değil; darbeci olarak, cunta başkanı olarak geçeceksin.” ifadelerini kullandı.

AK Partili isimlerden Özel'in sözlerine tepki yağdı.

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya paylaşımında Özgür Özel'i hedef alarak; "Genel Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza haddini aşarak o müfteri dille saldıran zat, sadece ağababalarının elindeki ipleri kesilmesin diye çırpınan aciz bir KUKLADIR! Her gün yeni bir siyasi ahlaksızlığa imza atan bu KUKLA için nezaket kılıfı arayanlara, bizden sükunet bekleyenlere siyaset meydanını dar ederiz!” ifadelerini kullandı.

Bursalı Aksoy: Önce kendi siyasi geçmişinizle yüzleşin

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy ise sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımıza “cunta başkanı” gibi akıl ve vicdan dışı bir yakıştırmada bulunan Özgür Özel, bir kez daha siyasetin seviyesini aşağı çekmiştir. Milletin oylarıyla defalarca sandıktan çıkmış, her seçimde açık ara farkla yetki almış bir lidere bu ifadeyi kullanmak; demokrasiyi inkâr etmek, milli iradeyi yok saymaktır.

CHP İzmir’den Buca Belediyesi önünde eylem: "Yargı kimsenin oyuncağı değildir"
CHP İzmir’den Buca Belediyesi önünde eylem: "Yargı kimsenin oyuncağı değildir"
İçeriği Görüntüle

Asıl sorun da tam olarak budur: Sandıkta kazanamayanların, millete rağmen siyaset yapma alışkanlığı… Bu ülke cuntaları da gördü, muhtıraları da gördü. O karanlık dönemlerde kimlerin nerede durduğu da bu milletin hafızasında çok nettir. Bugün kalkıp demokrasiyle iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanına “cunta” iftirası atmak, ya tarihi bilmemektir ya da bile bile çarpıtmaktır.

Sayın Özel’e tavsiyemiz şudur: Önce kendi siyasi geçmişinizle yüzleşin, sonra milletin iradesine saygı duymayı öğrenin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gücünü milletten alır ve milletin iradesine uzanan her dil, karşısında yine bu milleti bulur."

Kaya: CHP nefret diliyle siyaset üretmeye çalışan aciz bir zihniyetin elinde savruluyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da şu açıklamayı yaptı:

"CHP, Türkiye'nin iç ve dış gerçeklerini okuyabilen, demokrasinin gereklerine uygun bir siyaset ortaya koyabilen anlayışa hiç sahip olamayacak, bu gerçeği herkes net bir şekilde görmektedir. Her türlü sorumluluk duygusundan yoksun, nefret diliyle siyaset üretmeye çalışan aciz bir zihniyetin elinde savrulan CHP'nin gittiği yol uçurumdur.

CHP Genel Başkanı'nın söylemlerindeki hadsizlik, içine düştüğü çıkmazın bir sonucudur. Silivri vesayetinin elinde kukla olmanın üzerinde yarattığı baskı, kendisini siyaset üretmek yerine iftira ve gerilim üzerinden varlık göstermeye çalışan bir çizgiye sıkıştırmıştır. Yalanı, çarpıtmayı ve ucuz polemikleri siyaset zanneden bu anlayış, yıllardır hep olduğu gibi milletin maşeri vicdanında hüsrana uğramaya mahkumdur.

Nefreti körükleyen, seviyeyi düşüren, toplumu ayrıştırmayı amaçlayan bu pespaye siyaset tarzı, ne onu dillendirenlere ne de alkış tutan çevrelerine en küçük bir fayda sağlamayacaktır. Milletimizin helal oylarıyla seçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Aziz Milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmak hiç kimsenin haddi değildir.

Cumhurbaşkanımız, bu milletin iradesinin tecelligâhı, birliğimizin ve beraberliğimizin teminatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ifadelerle nezaketsizlik sınırlarını ihlal edenler, o hudutta bizleri karşılarında her daim dimdik bulacaklardır. Bunu da herkes böyle bilmelidir."

CHP'li Arslan'dan AK Partili isimlere sert yanıt

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda AK Parti İzmir temsilcilerine yanıt verdi.

Arslan'ın paylaşımı şu şekilde:

“Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. Hakaretle siyaset yaptığını sananlar aslında kendi yetersizliğini ilan eder. Gürültü çoksa içerik genelde yoktur. AK Parti İzmir temsilcilerinin Türkiye’nin birinci partisinin lideri Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e sürekli seviyesizce saldırmalarının nedeni belli. Ancak bu saldırganlığın ve korkunun ecele faydası olmayacak. Memleketi 86 milyona dar edenlerden bu millet ilk seçimde hesap soracak. Hakareti bırakın, bir yerlere sıkı sıkı tutunun. Çünkü iktidarınız baş aşağı yere çakılıyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ