İçişleri Bakanlığı, aralarında İzmir’in de bulunduğu 23 ilde nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına yönelik son bir ayda 45 ayrı operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 307 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin banka hesaplarında 5 milyar 388 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi.
Çalışmalar, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü.
OPERASYONLAR İZMİR DAHİL 23 İLDE DÜZENLENDİ
Operasyonların düzenlendiği iller Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat ve Van olarak açıklandı.
HESAPLARDA 5 MİLYAR 388 MİLYON LİRALIK HAREKET
Soruşturmalar kapsamında şüphelilere ait banka hesapları incelemeye alındı. Yapılan mali araştırmalarda hesaplarda toplam 5 milyar 388 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu belirlendi.
Operasyonların, dolandırıcılık yoluyla haksız kazanç sağladığı ve suçtan elde edilen gelirleri finansal sistem üzerinden akladığı değerlendirilen yapılanmalara yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.
DİJİTAL MATERYAL, ALTIN VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda iletişim ve bilişim ekipmanı ile dijital materyale el konuldu. Ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen bir miktar döviz ve altın ile ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.
SON BİR AYDA 45 AYRI OPERASYON YAPILDI
İçişleri Bakanlığı, nitelikli dolandırıcılık şebekeleri ile suç gelirlerinin aklanmasına yönelik yapılanmalara karşı mücadelenin güvenlik birimleri ve ilgili kurumların koordinasyonuyla sürdürüleceğini bildirdi.
Bakanlık açıklamasında, operasyonlarda görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, Cumhuriyet başsavcılıkları ve il emniyet müdürlüklerinin ekiplerine teşekkür edildi.




