39,5851$% -0.32
45,6681€% -0.99
4.322,05%1,03
7.024,00%2,53
28.013,00%2,53
4150430฿%1.16397
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ev hapsi ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldız’ın avukatı aracılığıyla yaptığı başvuru sonrası alınan ifadelerinde, örgütün yapısı, faaliyet alanları ve birçok olay hakkında detaylı bilgi verdiğini, bu itirafların Türk Ceza Kanunu’nun 221/4. maddesinde yer alan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
İfadelerinde örgütün yapısı, örgütün genel faaliyetleri ve örgüt kapsamında yapılan birçok olayı anlatarak TCK 221/4 sayılı maddesinde yer alan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında samimi beyanlarda bulunduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin beyanları doğrultusunca Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan araştırmalarda bahsedilen olaylara ilişkin tespitler somutlaştırıldı.
Şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sulh Ceza Hakimliğince tahliyesine ve hakkında konutu terk etmeme tedbiri uygulanmasına karar verilmesinin talep edildiği, 21 Mayıs tarihli sorgusu neticesinde şüphelinin tahliyesine ve hakkında ‘konutu terk etmeme’ tedbiri uygulanmasına karar verildiği kamuoyuna duyurulur.
Başsavcılığın başvurusu üzerine 21 Mayıs’ta yapılan sorgunun ardından Sulh Ceza Hâkimliği, Yıldız’ın tahliyesine ve konutu terk etmeme tedbiri uygulanmasına karar verdi.
Ertan Yıldız, daha önceki ifadesinde ihaleler karşılığında bazı şirketlerden taleplerde bulunulduğunu öne sürmüş; ancak iddialarını “duydum”, “tahmin ediyorum”, “düşünüyorum” gibi kesin olmayan ifadelerle dile getirmişti.
Bu ifadeler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeterli görülmeyerek Yıldız’ın tutukluluğunun devamına karar verilmiş ve yeniden Marmara (Silivri) Cezaevine gönderilmişti.
Etkin pişmanlık çerçevesinde verdiği son ifadeyle birlikte Yıldız, yargı makamlarının değerlendirmesi sonucu ev hapsiyle serbest bırakılmış oldu.
En düşük emekli maaşı için rakam verdi! Zamları tek tek açıkladı