Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan yargılanan gazeteci Fatih Altaylı’nın davasına başlandı. İlk duruşmada savunma yapan Altaylı, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, “İyi niyetli bir konuşmadan 15 saniye kesildi, linç edildim ve Silivri’de hücreye atıldım. Tehdit kastım yoktu, ben hep haksızlığa karşı durdum” dedi. Mahkeme, Altaylı’nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Onur Akın, Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekti: "Şarkılarımı kullanmamanızı ve kaldırmanızı istiyorum"
Onur Akın, Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekti: "Şarkılarımı kullanmamanızı ve kaldırmanızı istiyorum"
İçeriği Görüntüle

Celal Şengör de katıldı

Altaylı hakkında, 20 Haziran’da YouTube kanalında yaptığı yayın nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, en az 5 yıl hapis cezası talep ediliyor. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, Altaylı’nın avukatları, CHP milletvekilleri, Galatasaray eski başkanı Faruk Süren ve akademisyen Celal Şengör de katıldı.

Meslek hayatı boyunca kimseyi tehdit etmediğini söyledi

Savunmasında, meslek hayatı boyunca kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Altaylı şunları ifade etti:

40 yıllık gazetecilik hayatımda hep bilimin, gençlerin, eğitimin yanında oldum. Cumhurbaşkanını tehdit suçlaması beni şaşırtıyor ve üzüyor.

Duruşma ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ise, söz konusu videonun açık bir tehdit içerdiğini savunarak, Altaylı’nın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, suçun vasfı ve kaçma şüphesi gerekçesiyle Altaylı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Fatih Altayli Hakkinda Iddianame Hazirlandi 2025 07 18 08 52 05-1

Kaynak: İHA