Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin erteleneceği iddialarını kaleme alan Sabah yazarı Engin Ardıç, çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Sabah gazetesinin yazarı Engin Ardıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu deprem felaketi üzerinden hedef aldı.

Engin Ardıç'ın, Bülent Arınç'ın sözlerine inanarak hükümeti seçimi ertelemeye çalışmakla suçlayan muhalefete tepki gösterdiği 'Hopursan da bopursan da' başlıklı yazısı sosyal medyada büyük tepki aldı..

'Kılıçdaroğlu, hiç boşuna 'AK Parti seçmenleri öldüler, oylar bana kaldı' diye sevinmesin'

Seçimlerin zamanında yapılacağını yazan Ardıç, depremin bölgede seçim sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği tartışmalarına ilişkin 'Örnek... Hatay'dan 11 milletvekili çıkıyormuş. Binlerce kişi öldü, binlerce kişi de başka bir ile göç etti... Ama Hatay'dan gene 11 milletvekili çıkacak. Ne kadarı iktidara gider ne kadarı muhalefete, bu da ayrı bir konu ve bizi pek fazla da ilgilendirmez. Kılıçdaroğlu, hiç boşuna 'AK Parti seçmenleri öldüler, oylar bana kaldı' diye sevinmesin. Genel sonuç değişmeyecek.' ifadelerini kullandı..

Ardıç, bugünkü yazısında, 'Seçim zamanında yapılacak. Zamanı derken, ama 14 Mayıs ama 18 Haziran, onu bilmem. 28 Mayıs mı olur 4 Haziran mı, onu da bilmem. Ama sarkmayacak, gecikmeyecek ve kimse 'müebbet hapis' tehdidi altına girmeyecek. Tabii ortaya bir de 'Deprem bölgesinde nasıl oy kullanılacak?' sorusu çıktı. İktidar ileri gelenleri, 'Çadırlarda da oy kullanılır' diyorlar... 1999 seçimlerinde, yani Düzce depreminden sonra, 'konteynerlerde' de oy kullanılmış. Demek ki oluyormuş...' ifadelerini kullandı.