Sabah başyazarı Mehmet Barlas depremler sonrasında AK Parti'nin oylarının yükseldiğini iddia etti. Barlas bugün kaleme aldığı köşe yazısında 'Deprem sonrasında yapılan son anketlerle ilgili elime bazı veriler ulaştı. AK Parti'nin asrın felaketine rağmen oyunu artırdığı görülüyor' görüşünü savundu.

DEPREM BİLE ONLARI DURDURAMADI

14 Mayıs'ta muhalefeti çok şaşırtacak bir seçim sonucuyla karşılaşabiliriz. Şimdi çok kritik bir 2,5 aya giriyoruz. Tarihi günler yaşayacağız. Her yönden Erdoğan'a saldıracaklar. Deprem bile onları durduramadı, şimdiden başladılar. Bloomberg'e göre 2023 yılında dünyanın en önemli seçimi Türkiye'de olacak. Erdoğan da bunun farkında. Erdoğan'ı devirmekten başka hiçbir projesi olmayan 6'lı Masa'ya 'millet gereğini yapacak'. Hiç kuşkunuz olmasın

AKŞENER İLE KILIÇDAROĞLU ANLAŞTI MI?

Pazartesi günü gerçekleştirilen Akşener ile Kılıçdaroğlu görüşmesinden uzlaşı çıktığı iddia edilmişti. Hatta Kılıçdaroğlu'nun adaylığı karşılığında tüm icracı bakanlıkların İyi Parti'ye verileceğini söyleyenler bile çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarından adaylık meselesinin hala netleşmediği anlaşılıyor. Bu arada aniden ortalığa çıkan Mansur Yavaş adaylığa göz kırparken, Ekrem İmamoğlu da dün gövde gösterisi gibi bir basın toplantısı düzenleyerek kendini hatırlattı. Bir de Kılıçdaroğlu'nun kenarda beklettiği son kozu İlhan Kesici'yi unutmamak gerekir. Peki Meral Akşener cephesinde durum ne? Dün kameraların karşısına geçen Akşener, 'Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir' dedi. Peki bu ne anlama geliyor? Bazıları bu açıklamayı, 'Meral Akşener çekiliyor' şeklinde yorumlamış. Ben öyle düşünmüyorum. Akşener, CHP liderini 'Kazanamayacağın bir yarışa giriyorsun. Gerçek bir komutan gibi davran ve aday olma' diyor. Kılıçdaroğlu'na kesin gözüyle bakılsa da 13 Mart'a kadar bir aday üzerinde birleşmeleri zor görünüyor.