Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısını yineleyen Erdoğan, 'Ana muhalefetin başındaki zat ne dedi, 'Gelin başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapalım.' Gerek yok ki. Bize tuzak mı kurmak istiyorsun? Samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik. Bunlar samimi mi değil mi göreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

'BU KARDEŞİNİZİ CUMHURBAŞKANI YAPAN BU MİLLET HER TÜR ÜNİVERSİTEDE DE BAŞARIYI YAKALAR'

'Eskişehir'de neredeyse öğrenci yoktu, böyle bir konuma gelmişti ilahiyat. İmam hatiplerin bütün öğrencilerini adeta kapı dışarı etmişlerdi. Şimdi 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var. 1 milyon 300 bin imam hatiplinin artık türevini istiyoruz. İmam hatiplerden ilahiyatlara yetmez, bunların tüm üniversitelere başarı oranı yüksek dağılmasını istiyoruz. Bu kardeşinizi cumhurbaşkanı yapan bu millet Allah'ın izniyle her tür üniversitede de başarıyı yakalar.'

'İLAHİYATLAR ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜ'

'İlahiyat fakülteleri sıradan yükseköğretim kurumları değildir, imam hatipler gibi ilahiyatlar da topluma ayna tutan kurumlardır. Milletin inancının horlandığı dönemlerde ilahiyatlar üvey evlat muamelesi görmüştür. İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen olma hakkı gasp edilmişti.

Vesayet süreçlerinde ilahiyat fakültelerinde baskıya maruz kaldık. Ben kızımı İstanbul'dan Trabzon'a gönderdim. Oradaki imam hatibin müdürü de sınıf arkadaşımdı. Gönder buraya gelsin dedi. Elhamdülillah bunların hepsi mazi oldu.

Tek parti faşizmini yeniden hortlatmaya çalışan 28 Şubat zihniyeti, imam hatipler ve meslek liseleriyle birlikte ilahiyat fakültelerini de hedef almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat karanlığına son verdik.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Ana muhalefetin başındaki zat ne dedi, 'Gelin başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapalım.' Gerek yok ki. Bize tuzak mı kurmak istiyorsun? Samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik. Bunlar samimi mi değil mi göreceğiz. Dürüst olun. Çalışmak üretmek isteyen gençlerimiz için devletimizin imkanlarını seferber ediyoruz. Atacağımız yeni adımlarla bu tabloyu güçlendireceğiz.

'İSTİSMAR VAKASI ÜZERİNDEN İÇLERİNDEKİ KİN VE NEFRETİ KUSANLARI GÖRDÜK'

İstismar vakası üzerinden içlerindeki kin ve nefreti kusanları gördük. Meclis kürsüsünden alçakça iftiralarla vakıflarımızı, derneklerimizi, STK'larımızı tehdit edenler, bu tavırlarıyla asıl niyetlerini de deşifre etmişlerdir. LGBT denilen marjinal akımlara alet edilen çocuklarla ilgili hiçbir tepki göstermediler.