39,7186$% 0.15
46,2466€% 0.29
4.280,39%-0,24
7.010,00%-0,30
27.955,00%-0,28
4182913฿%4.47068
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ’a yazı göndererek son 6 yıla ait evrakların teslim edilmesini istedi.
CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu, KİPTAŞ ve İSFALT’a ayrı ayrı iki resmî yazı yolladı.
Yazışmaların üzerinde 30 Nisan 2025 tarihi yer alırken, talep edilen belgelerin 8 Nisan 2025 tarihine kadar savcılığa teslim edilmesi istendi.
Günaydın, paylaşımında söz konusu belgelerin elbette teslim edileceğini vurguladı ancak şu soruları yöneltti:
Biraz önce İBB iştirak şirketleri olan İSFALT ve KİPTAŞ’a İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan iki ayrı yazı geldi (Ek 1 ve 2).
Şirketlerin 31.03.2019 tarihinden bu yana yaptıkları tüm ihale ve projelerin bilgi ve belgelerini istiyorlar.
Üstelik te yazı tarihi 30 Nisan, yazının cevabını 8 Nisan’da istiyorlar.
Yazı savcılıktan gelmiş, elbette istenilenler verilecek.
Verilecek te, soralım: 31 Mart 2019’da ne oldu?
Neden bu tarihi milat alıp ta öncesine bakmıyorsunuz?
Savcılık kurumu hükûmete mi bağlı yoksa devlete mi?
Yalnızca bu örnek bile yürütülen soruşturmanın siyasi içeriğini ve amacını göstermesi açısından yeterli..
Ancak bununla yetinmeyelim, inceleme ve denetim aşamasına ilişkin ibretlik bir örnek daha verelim.
Bu kez İBB’de denetimde olan mülkiye müfettişleri, 24 Şubat 2025 tarihli yazı ile İBB’den 14 şirketin ihale evraklarını istiyorlar (Ek-3).
Bu şirketlerin 6 tanesinin 2019 yılından önce de (AK Parti döneminde de) ihale aldıkları ortaya çıkınca, ertesi gün telaşla yazdıkları yazıyla (Ek-4) 2019 sonrası dosyaların istendiğini belirtip, milat (2019) öncesi dosyalara bak(a)mayacaklarını itiraf etmiş oluyorlar.Biz buna Anadolu’da “yüz yırtılması” diyoruz.
Başka bir deyişle, artık çaldıkları minareye kılıf uydurmaya bile çalışmıyorlar.
Ardından hukuk, adalet, bağımsız yargı gibi sözcükleri cümle içinde kullanarak hık bık edenler var!!!
Sizi ve yöntemlerinizi epeydir biliyoruz, siz de bizi her geçen gün daha fazla tanıyorsunuz..
Kum saati çalışıyor..
Millet büyüktür..
DEM Parti’den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a: Lütfen görevinizi yapın!