Dijital Gaste- CHP İzmir İl Başkanlığı binasında dün gece yaşanan gerilim, parti içindeki ayrışmayı bu kez gençlik kolları cephesine taşıdı. İl binasının kapılarının kilitlenmesi ve yeni atanan İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün içeri girmesi sırasında yaşanan arbede sonrası, eski ve mevcut isimler arasında sosyal medya üzerinden polemik başladı.
CHP’den istifa eden eski İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ruhsar Selis Çelik, yeni yönetimi “zorbalıkla işgal” suçlamasıyla hedef alırken, eski CHP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreteri Dila Koyurga ise yanıt verdi.
ÇELİK: SEVİNÇ NARALARI NEDEN?
Yaşanan olayların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ruhsar Selis Çelik, “Hangi zaferi kazandınız bu sevinç naraları neden ? Mutlak butlan kararıyla atananlar bugün CHP İzmir İl Binamızı zorbalıkla işgal etti. Genel Başkanımız Özgür Özel’in fotoğraflarını yere atıp tekmelediler. Bu zihniyet meşru değildir. Ortaya çıkan görüntüler ise sadece utançtır” ifadelerini kullandı.
KOYURGA: KİMSENİN EZİLEN ÇİMİ OLMAYIN
Çelik’in açıklamalarına yanıt ise eski CHP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreteri Dila Koyurga’dan geldi. Koyurga, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olmak görevi bitmiş dahi olsa, artık partili olmasa da bir temsiliyettir kanımca bu sebeple dikkate almadan edemiyorum yazılıp çizileni. Gelen topluluğu zafer kazanmış gibi görmek yorumlamak psikolojide yenildiğini ya da yerinde olsaydı zafer kazandığını düşüneceğini gösterir.
‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganının sevinç narası olarak neden rahatsızlık verdiği daha da kötüsünü gösteriyor aynı zamanda. Partinin anahtarını cebinde saklayacak, kapıda yeni başkana sinkaflı konuşacak basiretsizliğe karşı dahi zorbalıkla girilmediği de açıkça ortada videolarda, provake eylemi başarısız. Özgür Özel’in fotoğrafını yere atıp tekmelediler de ne demek? İndirilmek istendiğinde İl Başkanımız Utku Gümrükçü tarafından sahip çıkıldı bizzat, o da bizim yol arkadaşımız dedi ama sizler sanırım bu dili bir tekme gibi hissediyorsunuz.
Velhasıl ortalıkta kesinlikle fazlasıyla utanç var ancak bu görüntüler değil Ruhsar.. Bakın arkadaşlar..
Bütün taşlar yerine oturduğunda herkesin tekrar geçtiği kapılardan bu iş bilmez, toy tavır söz iftira yargı hal ve hareketleriniz yüzünden siz geçemez olursunuz ve pişman olursunuz, emekleriniz de ziyan olur. Hatta yanınızda sandıklarınız bile geçer siz kalırsınız; üzerine bir de şok olursunuz.
Kimsenin ezilen çimi olmayın”



