Antalya’nın Kaş ilçesinde MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak’ın, kendi iş yerinin önünde polis ekiplerine saldırarak bir polis memurunun çenesini kırdığı iddiası gündeme geldi. CHP İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı sert sözlerle eleştirdi.

CHP’li Bakan’dan polise saldıran MHP İlçe Başkanı hakkında açıklama şu şekilde:

“MHP Kaş İlçe Başkanı arkadaşlarıyla kendi mekanının önünde alem yaparken, vatandaşın şikayeti üzerine gelen polis ekibine mukavemet ediyor. Mukavemet etmekle kalmıyor, polise yumruk atıyor, polisin çenesini kırıyor, polise dikiş atılıyor o çene kırığından ve yarıktan dolayı…

Ve bununla ilgili herkes konuşuyor; polis hesapları sosyal medyadan paylaşım yapıyor, insanlar paylaşım yapıyor, televizyonlara ve gazetelere yansıyor… Bir kişi konuşmuyor. Kim, bilin? Ali Yerlikaya! Herkeste ses var Ali Yerlikaya’da ses yok. İlginç bir şekilde, MHP’li emniyet müdürlerini ya da milliyetçi seküler emniyet müdürlerini görevden aldığı için eleştirilen, valilik kararnameleri erteleniyor, Ali Yerlikaya gidecek mi kalacak mı, valilik kararnamelerinde nasıl hareket edecek, tarikatçıları cemaatçileri korurken milliyetçi müdürler ne olacak, valiler ne olacak diye düşünürken… Asıl sesinin çıkması gereken yerde; yani polise saldıran, kendi memuruna saldıran bir şahıs, bir siyasiyle ilgili ne Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, ne Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nden ne de İçişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yok. Soru önergesi verdik Ali Yerlikaya. Hep söylüyoruz; polis sahipsiz değil. Karıncanın kardeşi var, polisin kardeşi var, o da biziz. Soru önergesine yanıt bekliyoruz.”

CHP’li Bakan'ın Ali Yerlikaya’ya sorduğu sorular şu şekilde:

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi de veren CHP’li Bakan, Yerlikaya’ya sordu:

1- Yaşananların tutanak altına alındığı varsayılarak; ihbar üzerine göreve giden polis ekibiyle MHP Kaş İlçe Başkanı şahıs ve arkadaşları arasında neler yaşanmıştır? Detayları nedir?

2- Görev başındaki polislerimize yönelik uygulanan şiddetin boyutu dikkate alındığında; siyasi nüfuz sahibi şahıs ve arkadaşları hakkında hangi işlemler uygulanmıştır? Detayları nedir?

3- Olay yargıya intikal ettirilmiş, kurumsal olarak İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline sahip çıkarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş mudur?

4- Olay yerinde görevli polis ekibiyle ilgili herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise gerekçesi nedir?

5- Siyasi kimliği bulunan kişilerin kolluk kuvvetlerine yönelik bu tür fiilleri karşısında İçişleri Bakanlığı’nın tutumu nedir?

6- Son beş yılda kamu görevlilerine veya kolluk personeline siyasi parti yöneticileri tarafından uygulanan fiziksel şiddet vakası sayısı kaçtır?

Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Esra SEYİRDEN