Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TBMM bütçe görüşmelerinde söz alarak kürsüye çıktı. Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerine yanıt verdi. Ardından İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında evlendirilen ve cinsel istismara uğradığı iddia edilen kızı ilgili yaptığı konuşma sırasında AKP sıraları tepki gösterdi.

Enginyurt'tan Soylu'ya: Süleyman Soylu' diye bir adam çıkmış...

Enginyurt, Soylu'nun 'Biz sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz. Siz ABD'nin çocuklarısınız' sözlerine karşılık olarak şunları söyledi:

'Dün akşam 'Süleyman Soylu' diye bir adam çıkmış, burada hepimize hakaret ediyor. Bana diyor ki: 'Amerikalısınız! Hepiniz Amerikalısınız!' diyor. Ben 14 yaşında ülkücü olmuş, 'Ne Amerika ne Rusya ne Çin, her şey Türkiye için!' diyerek dört yıl hapis yatmış bir ülkücüyüm.' Enginyurt, İyi Parti grubu tarafından alkışlandı.

Enginyurt'tan AKP grubuna: 'Yalaka sensin lan'

AKP sıralarından Enginyurt'a sataşmalar ve ardından da 'yalaka' sözleri gelince, DP'li Cemal Enginyurt da 'Yalaka sensin lan' diyerek AKP grubuna çıkıştı. AKP'li bir vekilin söylediği 'yalaka' sözü ise Enginyurt'u sinirlendirdi. AKP sıralarından gelen yalaka sözlerine Enginyurt, 'Yalaka sensin lan' diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan açıklamalarının devamında sert sözlerine devam eden Enginyurt, 'Allah'a küfür eden namussuz, şerefsizdir. İspat etmeyen namussuz şerefsizdir. Niye CHP'ye, niye İyi Parti'ye gitmedin dediklerinde hepsine küfür etmişim, bir Demokrat Parti'ye küfür etmemişim' dedi.