İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bornova Çamdibi’nde kurulan binlerce kişilik iftar sofrasında yurttaşlar bir araya geldi. İftar programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katıldı.

Ramazan ayının dayanışma ruhuna dikkat çeken Tugay, aynı sofrada buluşmanın önemine vurgu yaptı. Duaların ardından iftarını yurttaşlarla birlikte açan Tugay, Ramazan’ın birlik ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Bornova’da yok olduğu sanılan lale yeniden gün yüzüne çıktı
Bornova’da yok olduğu sanılan lale yeniden gün yüzüne çıktı
İçeriği Görüntüle

“Birlik ve beraberlik çok kıymetli”

Programda konuşan Başkan Cemil Tugay, iftar sofrasında bir araya gelen kalabalığın anlamlı bir tablo oluşturduğunu belirtti. Tugay, “Birlik beraberlik içerisinde bir sofranın etrafında inançla, duayla, sevgiyle, saygıyla ve eşit bir şekilde yer almak çok kıymetli” dedi.

İnsanların aynı sofrada buluşmasının toplumdaki dayanışma duygusunu güçlendirdiğini ifade eden Tugay, Ramazan ayının bu birlik duygusunu pekiştirdiğini söyledi.

“İyilik için çalıştığımızda büyürüz”

İyilik ve dayanışmanın önemine değinen Tugay, insanların iyi duygular etrafında buluşmasının toplumu güçlendirdiğini belirtti. Tugay, Ramazan ayında tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını diledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olduğunu ifade eden Tugay, toplumun dayanışma ile zorlukları aşabileceğini söyledi.

9.03.2026 5Ffe6Ee6 De79 4A98 A807 7F7869668Ae7

İftar sonrası vatandaşlarla sohbet etti

Programın ardından yurttaşlarla sohbet eden Başkan Cemil Tugay, çocuklara pamuk şekeri dağıttı. Etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla tamamlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ