İzmir’in Bayındır ilçesinde Buruncuk ile Yakacık mahalleleri arasındaki moloz döküm sahasında çıkan yangın, kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Evleri, ağılları, samanlıkları ve zeytinlikleri tehdit eden alevler, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle çevredeki tarım ve yerleşim alanlarına doğru ilerledi. Alevlerin evlere ve hayvanların bulunduğu ağıllara sıçramaması için bölge sakinleri de ekipler gelene kadar müdahalede bulundu.

ÇOK SAYIDA EKİP BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine yangın bölgesine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve Bayındır Belediyesi ekipleri yönlendirildi.

Selçuk, Tire ve Bayındır’da ortak akıl toplantıları tamamlandı
Selçuk, Tire ve Bayındır’da ortak akıl toplantıları tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Müdahaleye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile çevre ilçe belediyelerinden gönderilen takviye vidanjörler de destek verdi. Alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için ekipler farklı noktalardan çalışma yürüttü.

ZEYTİN AĞAÇLARI VE SAMANLIKLAR ZARAR GÖRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren yoğun müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında çok sayıda zeytin ağacı ile bazı samanlıklar yanarak zarar gördü.

Ekipler, yeniden alevlenme riskine karşı bölgede bir süre daha soğutma çalışması yaptı. Yangının yol açtığı zararın boyutunun yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

A W754368 06

BÖLGE SAKİNLERİ ÖNLEM İSTEDİ

Çevrede yaşayan vatandaşlar, moloz döküm sahasında daha önce de benzer yangınlar çıktığını öne sürdü. Bazı bölge sakinleri, yangınların alana gelen hurdacılar tarafından çıkarıldığı iddiasında bulundu.

Vatandaşlar, yeni yangınların önlenmesi için döküm sahasında denetimlerin artırılmasını ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını istedi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı. Ekiplerin saha çalışmaları ve hasar tespit işlemleri sürüyor.

Kaynak: İHA