Balçova ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın için dün düzenlenen cenaze töreninin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda yaralananları ziyaret etmek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne geldi.

Bakan Yerlikaya, burada polis memuru Murat Dağlı, elinden yaralanan bir vatandaş ve yoğun bakımda bulunan polis memuru Ömer Amilağ’ın aileleriyle görüştü, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Yerlikaya şunları söyledi:

İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İçeriği Görüntüle

Çocuklarımızı ve gençlerimizi ekran başında kurulan tuzaklardan, sosyal medyada yayılan zehirli ideolojilerden, siber dünyanın suça özendirici kapalı odalarından, karanlık dehlizlerinden korumak için hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız

Yerlikaya, şehitler için Allah’tan rahmet dileyerek, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Soruşturma sürüyor

Önceki gün, 16 yaşındaki Eren B., Balçova’daki Salih İşgören Polis Merkezi önünde pompalı tüfekle ateş açmış, saldırıda polis memuru Hasan Akın ile Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir şehit olmuştu. Olayın ardından saldırgan yaralı olarak yakalanırken, ailesi ve irtibatlı olduğu değerlendirilen kişilerle birlikte toplam 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

A W534711 01

Muhabir: Mehmet Can KARABULUT