Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Film Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. 21 Eylül’e kadar sürecek festival, sinemaseverler ile sanat dünyasının birçok değerli ismini buluşturuyor.
Açılışta ünlü isimler yer aldı
Ayvalık Belediyesi Çamlık Paşa Restoran’da gerçekleştirilen açılışa oyuncu Serra Yılmaz da katılarak festivale renk kattı. Festivalin, her geçen yıl uluslararası alanda daha fazla ilgi gördüğü vurgulandı.

Başkan Ergin’den teşekkür mesajı
Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin Seyir Derneği iş birliğiyle düzenlendiğini hatırlatarak, “Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Türkiye’nin önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ayvalık’ın tarihi dokusu ve eşsiz doğasıyla birleşen sinema, bu organizasyonda hayat buluyor.” dedi.
Sanata ve gençlere vurgu
Ergin, festivalin sadece film gösterimlerinden ibaret olmadığını belirterek, “Sanat varsa umut vardır, sinema varsa yarınlar daha aydınlıktır. Gençlerin sanatla bağ kurmasını önemsiyoruz. Bu festivali geleceğe bırakılacak bir miras olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kültür ve sanat şöleni
Her yıl yüzlerce sinemaseverin yanı sıra yönetmenleri, oyuncuları ve akademisyenleri Ayvalık’ta buluşturan festivalin, ülkenin sinema kültürüne de önemli katkı sağladığı belirtildi. Başkan Ergin, emeği geçenlere teşekkür ederek, festivalin büyüyerek yoluna devam edeceğini söyledi.





