Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları, dün ve bugün oynanan maçlar öncesinde 'Hükümet İstifa' sloganları atarak depremle ilgili yaşanan sürece tepki gösterdi. MHP lideri Bahçeli, müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması gerektiğini söylemiş ardından da 'Sloganların deprem şehitlerine saygısızlık olması' gerekçesiyle Beşiktaş JK üyeliğinden ayrılmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Devlet Bahçeli'nin 'seyircisiz maç'çağrısına tepki göstererek, 'İktidarın küçük ortağı elinde çekiç olduğu için her gördüğünü çivi sanıyor. Bildiği tek şey yasaklamak, engellemek.' dedi.

Ali Babacan'ın Twitter hesabında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı açıklaması şu şekilde:

'İktidarın küçük ortağı elinde çekiç olduğu için her gördüğünü çivi sanıyor. Bildiği tek şey yasaklamak, engellemek. @dbdevletbahceli @RTErdogan Eleştirilere tahammül etmeyi öğrenip işinizi yapın. Futbolu rahat bırakın, deprem bölgesine bakın: Barınma ve ısınma sorununu çözün.'