Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı, bir türlü dizginlenemeyen enflasyonun ve hayat pahalılığının sorumlusu olarak dizginlenememesinin sorumlusunu olarak gösterdiği zincir marketlere para cezalarından daha ciddi yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.

Bu konuda işaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Katar dönüşü bir gazetecinin, 'Vatandaşın 'fırsatçı terörü' dediği bir konu var. Özellikle son üç aydır maliyetlerde bir artış yok. Akaryakıt giderleri artmıyor, personel giderleri artmıyor ama marketlerin yüzde 30'a varan oranlarda son 3 aydır artışlar yaptığı görülüyor. Vatandaşlar şunu söylüyor, bunlara sadece para cezası yetmiyor. Artık daha sert tedbirler gelir mi?' şeklindeki soruya Erdoğan, 'Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım' yanıtını verdi.

TAYYAR: (ZİNCİR MARKETLERİN) ULAŞTIĞI KONTROLSÜZ FİNANSAL GÜÇ, SİYASETİ DE BASKILAMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri sonrası birçok AKP'linin sosyal medyadan zincir marketleri hedefe aldığı görülüyor. Bunlar arasında en dikkat çekici açıklama AKP'nin gazeteci kökenli eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Şamil Tayyar'dan geldi.

PAZARCI: PKK'NIN, YPG'NİN TEPESİNE ÇÖKERİZ DE BU ZİNCİR MARKETLER ÇOK KAŞINIYOR

Bir başka gazeteci Emin Pazarcı da zincir marketlerle mücadeleyi PKK ve YPG'yle mücadeleyle karşılaştırdı.

Pazarcı, 'PKK'nın, YPG'nin tepesine çökeriz, onlarla baş ederiz de... Bu zincir marketler çok kaşınıyor. Birinden burun bandı aldım 49 lira. Eczaneye gittim 39 lira. Depoya sorduk, yeni zam filan gelmemiş. Mahalle eczanesinden çok daha ucuza alıyorlar. Millete çok pahalıya kakalıyorlar' ifadelerini kullandı.