40,2323$% 0.13
47,0474€% 0.3
4.331,67%0,30
7.014,00%0,20
27.969,00%0,20
4744733฿%-1.39026
Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen davada, Adnan Oktar ve 11 hükümlü için dışarıdan köfte ekmek sipariş edildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, siparişin Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun’un talimatıyla verildiği tespit edildi. Bu durum, Oktar ve çevresine yönelik imtiyazlı muamele iddialarını gündeme getirdi.
Yaşanan skandalın ardından, Binbaşı Fatih Torun hakkında “yasaklı maddeyi cezaevine sokmak” suçlamasıyla tutanak tutuldu ve hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlamasıyla birlikte, Torun’un görevden alındığı bildirildi.
Binbaşı Fatih Torun hakkında ortaya atılan iddialar, köfte ekmek siparişiyle sınırlı kalmadı. İddialara göre: Torun’un, Adnan Oktar ve ekibiyle uzun süredir bağlantısı olduğu öne sürüldü. Cezaevindeki Oktar grubuna imtiyazlı davrandığı iddia edildi. Daha önce de tutuklu bulunan örgüt üyeleriyle yakın ilişkiler kurduğu belirtildi.
Ortaya çıkan bir başka iddiaya göre, duruşma sırasında Adnan Oktar’ı uyaran bir astsubay, Binbaşı Fatih Torun tarafından herkesin önünde azarlandı. Bu olayın ardından, İl Jandarma Komutanlığı’na Torun hakkında daha önce de birçok şikayet iletildiği öğrenildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den PKK’ya çağrı! ”Derhal ve ön şartsız silah bırakmalı”