Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Çeşme, yılbaşına hazırlanıyor. İlçedeki otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaşırken, yetkililerden erken rezervasyon uyarısı geldi. Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Orhan Belge, yılbaşı döneminde otellere olan ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, bu yıl rezervasyonların geçmiş yıllara göre daha erken yapıldığını söyledi.

Geçmiş yıllara göre tatilcilerin yılbaşı için daha erken tarihlerde rezervasyon yapmaya başladığı ifade eden Belge, "Yılbaşında açık olan otellerde yüzde 80 doluluk var. Bu rezervasyonun tamamı iç pazar. Bu yılbaşı geçen yılbaşından daha iyi olacak." dedi.

Son dakikaya kalmayın!

Ege Bölgesi'ndeki otellerin de doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu belirten Belge, şöyle konuştu:

"Termal havuzlarımız hazır. Otellerimizi misafirlerin zevkine göre süslemek için bir ay önce başladık. Çeşme'de hem galalı hem de galasız otellerimiz var. Otellerde misafirlerimizin damağına hitap edecek en iyi sunumları hazırlamak istiyoruz. Rezervasyonlarda ise maalesef Türk insanları olarak son dakikayı seviyoruz. Lütfen vatandaşlarımız son dakikayı beklemesin."

Cesme Yilbasi Tatilinde Kapali Gise 37829

İlçe ve oteller yılbaşına hazır

Çeşme'deki bir otelin genel müdürü Ebru Tuğgan da ilçedeki meydan, sokak ve otellerin yılbaşı için hazırlandığını dile getirdi.

CHP'de gözler o tarihe çevrildi: Grup toplantısı yapılacak
CHP'de gözler o tarihe çevrildi: Grup toplantısı yapılacak
İçeriği Görüntüle

Yılbaşına kadar Çeşme'deki büyük otellerin doluluğunun yüzde 100'e ulaşacağını belirten Tuğgan, şunları kaydetti:

"Daha önce birçok aile yılbaşı ışıltısını yaşamak amaçlı yurt dışını tercih ediyordu. Biz Türkiye ve Çeşme'de buna olanak sunuyoruz. Her taraf ışıl ışıl, birçok otelde ve mekanda farklı konseptte galalar mevcut. Otellerimiz çok ciddi hazırlıklar yaptı. Gelen konuklara da birden fazla alternatif sunabiliyoruz. Çeşme'ye gelen misafirlerimiz, yılbaşını eğlenerek, dinlenerek veya sokak partilerini tercih ederek geçirebiliyor."

Tuğgan, yılbaşında en fazla termal otellerin ilgi gördüğünü, fiyatların 5 bin liradan başlayarak 30 bin liraya kadar yükseldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA