AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek seçimlerde Cumhur İttifakı'nda yer almaları teklifinde bulundu.

İttifak görüşmelerinin ardından yaşananlar konusunda Dijitalgaste çarpıcı kulis bilgilerine ulaştı. Tarafların anlaşma sağladığı ve Yeniden Refah Partisi'nin 2-3 gün içinde ittifakı açıklayacağı öğrenildi.

BÖYLE TEKLİF VARSA KABUL ETMİYORUZ

AK Parti'nin asıl istediğinin Yeniden Refah Partilileri AK Parti listelerinden aday yapmak istediği öğrenilirken parti yetkilileri bu şekilde bir teklifi kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için tek şartı ise Milli Görüş İlke ve Prensiplerinden oluşan 30 maddelik metnin kabul edilmesi oldu. AK Parti bu maddelerin tamamını kabul etti. Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmede partinin vekillik ve bakanlık pazarlığı yapılmadığı öğrenildi.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Yapılan görüşmede genel başkan yardımcıları düzeyinde gerekli mutabakatlar sağlandı. Hafta sonu MKYK, ve İl Başkanları ile ittifak konusunda istişare yapıldı. Yeniden Refah Partisi içerisinde itiraz eden teşkilat mensupları olsa da genel olarak ittifak kabul edildi. Yarın (Salı günü) MYK Toplantısı yapacak olan Yeniden Refah Partisi'nin son kararı alacağı ve muhtemelen 2-3 gün içinde ittifakın açıklanacağı öğrenildi.

Yeniden Refah Partisi AK Parti'den kontenjan milletvekili almayacak, kendi logo ve listesiyle ittifaka katılacak..