Gazeteci İsmail Saymaz, Erzurum Valisi Okay Memiş'in Erkam Yıldırım ile fotoğrafına ilişkin yaptığı açıklamalara Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, o fotoğrafın hikayesini anlattı. 'Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil' diyen Vali Memiş, 'Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim' ifadelerini kullanmıştı.

İsmail Saymaz, 'Ziyarete eşlik eden Vali Memiş, 'Linç edildim. Devlet adamına böyle yaklaşılır mı' diyor Vali bey! Asıl devlet adamı böyle yaklaşır mı? Erkam'ın ne sıfatı var ki bu fotoğrafı verdiniz?' dedi.

Twitter hesabından Vali'ye cevap veren İsmail Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

'Geçen Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam'ın Erzurum'da esnaf ziyaretinde fotoğrafını yayınlamıştım. Ziyarete eşlik eden Vali Memiş, 'Linç edildim. Devlet adamına böyle yaklaşılır mı' diyor Vali bey!

Asıl devlet adamı böyle yaklaşır mı?

Erkam'ın ne sıfatı var ki bu fotoğrafı verdiniz?

Erzurum Valisi Okay Memiş, 'Bu nasıl gazetecilik' diyor.

Asıl bu nasıl valilik, sayın Memiş? Resmi sıfatı olmayan Erkam Yıldırım'a protokolle eşlik etmek bir valinin görevleri arasında mıdır?

Vali bey, 'Seviyesizlik' diyor.

Asıl seviyesizlik, Erkam Yıldırım'ın tesbih çekmesidir.